ERIC je objavio iščekivani debitantski album ‘I Am Eric’ i predstavio videospot za novi singl ‘No Good’

ERIC je objavio iščekivani debitantski album ‘I Am Eric’ i predstavio videospot za novi singl ‘No Good’

Svestrani ERIC objavio je iščekivani debitantski album I Am Eric! Talentirani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent iz malog mjesta Rasinje kraj Koprivnice time nastavlja svoj glazbeni put kao jedan od najperspektivnijih mladih imena na hrvatskoj sceni. Svoje prvo studijsko izdanje ovaj je samozatajni dvadesetogodišnjak skoro u potpunosti sam napisao, snimio i producirao.

Slušajte I Am Eric na digitalnim glazbenim servisima.

Osjećaj je stvarno nevjerojatan, još uvijek mi ne djeluje stvarno da je moj prvijenac vani! Dugo smo spremali sve ove pjesme i konačno mogu reći da su upakirane u ovo izdanje koje je od danas dostupno svima. Jako sam sretan, nadam se da će se slušateljima album svidjeti i da će mu se vraćati.

Objavu svojeg albuma prvijenca popratio je službenim videospotom za novi singl No Good, pjesmu koju je također sam napisao, snimio i producirao.

Ova pjesma je nastala prošle godine u vrijeme karantene, a inspiracija se pojavila tako što sam smislio početnu melodiju na gitari. Nakon toga sam postepeno ubacio druge elemente i svidjelo mi se u kojem se smjeru kreće zvuk. Tekst nije inspiriran nekim konkretnim događajem iz mog života, pokušao sam napisati nešto u čemu bi se drugi mogli prepoznati i mislim da je rezultat jako dobar. Rekao bih da je ovo super pjesma za noćnu vožnju ljeti.

Album I Am Eric, objavljen u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku

Među njima su se našle zapažene Not Gonna Let Go, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, te Reci mi čije smo taktove imali priliku premijerno poslušati tijekom Dore, izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Dvadesetogodišnji ERIC Reci mi je napisao, snimio i producirao sam, a singl je ostvario hvalevrijedan uspjeh i dospio na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice. Nastupom na Dori svestrani je kantautor još više skrenuo pozornost na sebe, a niz hvaljenih singlova nastavio je sredinom travnja uz Confidence, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

Za kreiranje očaravajuće naslovnice albuma zaslužan je umjetnik Zvonimir Haramija Hans, a ostatak vizualnog identiteta potpisuje Zo dizajn/Zorica Adamović, čiji kreativni potpis nose naslovnice svih dosadašnjih ERICOVIH singlova.

Objava prvijenca I Am Eric, čiji je distributer u Sjedinjenjenim Američkim Državama diskografska kuća Republic Records (Ariana Grande, The Weeknd, Post Malone…), za ERICA  je tek početak njegovog glazbenog puta, koji već sada pokazuje kako je riječ o glazbeniku koji ima puno razloga da samouvjereno nastavi raditi na svojoj karijeri.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori