ESNAF: projekt vrhunskih glazbenika koji kroz istoimeni album tradicijsku glazbu prenose u nove sfere

ESNAF: projekt vrhunskih glazbenika koji kroz istoimeni album tradicijsku glazbu prenose u nove sfere

Uz to što su velemajstori svoga zanata, Amir Kazić LeoAmir KaralićMario Rašić i Branimir Mihaljević dijele ljubav prema tradicijskim djelima i interpretaciji. Divljenje i nepresušna inspiracija koju pronalaze u kulturnoj baštini i umjetnosti iznjedrili su suradnički projekt ESNAF kojeg punim srcima predstavljaju uz upravo objavljeno istoimeno studijsko izdanje.

Album „ESNAF“ od 26. studenog dostupan je na CD-u i svim glazbenim platformama.

Začeci ove poviješću inspirirane izvanredne priče koja je postala studijski album, a u bližoj budućnosti i puno više od toga, nastali su kroz razgovor imenjaka, prijatelja i glazbenih kolega Amira Kezića Lea i Amira Karalića i to prije više od 10 godina. Osjetivši da je došlo vrijeme da ESNAF u potpunosti zaživi, Amir Kazić Leo prošle je godine, uslijed izolacije u kojoj se svijet našao, okupio kako sam ističe, prekrasne ljude i vrhunske glazbenike kako bi zajedno kreirali esenciju onoga što ovaj glazbeni projekt nosi.

Teško je kratko opisati emocije vezane uz snimanje tradicijske glazbe. Za mene je glazba glazba i nikad ju nisam dijelio na područja ili žanrove. Možda bih mogao reći da sam jednostavno imao sreće što sam u vrijeme odrastanja bio okružen raznom glazbom te sam već sam od ranog djetinjstva bio upoznat s tradicionalnom glazbom. Puno smo ju svi slušali, a bila je prisutna i na televiziji i radijskim postajama, svuda oko mene.

Amir Kazić Leo

Pored raznih priznanja iz estradnog miljea gdje je javnosti i najpoznatiji, Amir Kazić Leo osvajao je nagrade i za skladbe napisane za tamburašku glazbu dok za ovu vrstu tradicijske glazbe smatra da ju nosi u genima te zbog čega je sada posebno sretan jer je došlo vrijeme i za pomno osmišljeni projekt koji dolazi direktno iz srca, a nosi ime ESNAF.

Uz briljantan glazbeni tretman pjesama okupljenih na albumu, projekt ESNAF prati i podjednako sjajan vizualni identitet kojeg potpisuju umjetnik Adis Elias Fejzic – ADDIS i grafički dizajner Goran Lizdek.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori