Fantastični književni serijal koji garantira vrhunsku avanturu i neprospavane noći

Fantastični književni serijal koji garantira vrhunsku avanturu i neprospavane noći

Nakon što je na proljeće ove godine objavila roman Ime vjetra, prvi dio epske fantasy trilogije Kronike Kraljosjeka, nakladnička kuća Vorto Palabra sada donosi i drugi nastavak serijala: Strah mudraca (The Wiseman’s Fear)autora Patricka Rothfussa.

Kronike Kraljosjeka donose pripovijest o Kvotheu, najvećem čarobnjaku svojeg doba koji je nestao s lica zemlje dok legende o njegovim pothvatima kruže i postaju sve nevjerojatnije. U prvom djelu trilogije, Ljetopisac, putujući kroničar izgubljenog vremena i zaboravljenih zbivanja, nakon dugogodišnje potrage pronalazi neupadljivog krčmara i vlasnika zabitog konačišta Stanac, uvjeren kako je upravo taj čovjek onaj koji jednom riječju može zazvati vjetar. U zamjenu za svoju šutnju o krčmarevom stvarnom identitetu, Ljetopisac dobiva pravu, istinitu priča o tome tko je ustvari Kvothe, odakle je došao i kako je postao strah i trepet zemalja Saveza.

Iako dijelovi slagalice koju Rothfuss majstorski slaže u Strahu mudraca polako sjedaju na svoje mjesto, ključna pitanja o glavnom liku ostaju otvorena, stoga ne čudi da se rasplet i završetak trilogije iščekuju s neviđenim nestrpljenjem.

Književni serijal Kronike kraljosjeka pretvorio je Patricka Rothfussa u jednog od najvažnijih pisaca fantastike i očarao milijune njegovih poklonika, a sve dosad objavljene nastavke sada možete čitati i na hrvatskom jeziku i to u vrhunskom prijevodu Petre Mrduljaš.

Roman Strah mudraca dostupan je u knjižarama diljem Hrvatske te na webshopu znanje.hr po cijeni od 159,00 kn.

FOTO: Pixabay

Marina Pauletić

Studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci, buduća prevoditeljica. Uz pisanje i čitanje velika ljubav su joj učenje stranih jezika te istraživanje i posjećivanje novih mjesta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori