Festival Revija malih književnosti ove je godine posvećen hrvatskoj književnosti!

Festival Revija malih književnosti ove je godine posvećen hrvatskoj književnosti!

Revija malih književnosti festival je koji od 2005. godine predstavlja mlađu generaciju književnica i književnika koji do sad nisu prevođeni i objavljivani u Hrvatskoj, koji dolaze iz zemalja i regija s kojima imamo malo književnih veza, a koji su u svojoj domovini itekako poznati, cijenjeni i nagrađivani.

U 2020. godini fokus festivala bila je suvremena književnost Polarnog kruga i predstavljeni su autori/ice iz nordijskih zemalja, saamskih područja i Kanade koji se bave suvremenim društvenim, kulturnim, ekonomskim i političkim izazovima Polarnog kruga.

Domaća književnost u fokusu

Ove, 2021. godine, Revija malih književnosti vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom. I ovom Revijom Booksa nastavlja istraživati koncept “male književnosti”, ovoga puta promatrajući i propitujući vlastitu književnost kao „malu“, stavljajući je u kontekst sa svim dosadašnjim Revijama i zemljama.

Festival će biti usmjeren na raznovrsne autore/ice, kako one koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i one koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji.

Revija će na književnim razgovorima i u antologiji predstaviti sljedeće autore i autorice: Igor RajkiEnver KrivacLara MitrakovićSana PerićMaja UrbanLovre PetrićJosip ČekoljVida SeverEspi Tomčić i Marija Skočibušić.

Na festivalskom dijelu Revije autorice i autori predstavit će se publici na razgovorima i tribinama od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr te Booksinim društvenim mrežama.

FOTO: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori