‘Film u šumi’ na Ljetnu pozornicu Tuškanac donosi izbor iz aktualnih filmskih hitova i rado gledanih klasika

‘Film u šumi’ na Ljetnu pozornicu Tuškanac donosi izbor iz aktualnih filmskih hitova i rado gledanih klasika

Film u šumi program je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, koji na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi izbor iz aktualnih filmskih hitova, nagrađivanih naslova i rado gledanih klasika. Središnji dio programa održat će se u kolovozu, a za sljedeći tjedan na rasporedu je zagrijavanje uz niz uzbudljivih naslova.

Program počinje Kinotekom u šumi i projekcijom filma H-8… (1958), uzbudljive priče o sudaru autobusa i kamiona koju je skrivio nepoznati vozač, a koja se redovito nalazi pri vrhu izbora najboljih hrvatskih filmova svih vremena. Zahvaljujući izvrsnoj restauraciji Hrvatskog državnog arhiva ovaj klasik Nikole Tanhofera zaživio je potpuno novim životom, o čemu dovoljno govori činjenica da je očarao i selektore prestižnog filmskog festivala u Veneciji, koji su ga uvrstili u svoj program posvećen klasicima iz povijesti kinematografije. Ovu projekciju stoga dajemo na poklon posjetiteljima Ljetne pozornice Tuškanac, uz obvezno preuzimanje karata na blagajni.

Kinoteka u šumi nastavlja se projekcijom Kabareta (1972) Boba Fossea, klasika 1970-ih koji ove godine slavi svoj 50. rođendan. Riječ je o antologijskom filmu prepunom nezaboravnih songova, koje nas poput kakvog vremenskog stroja vodi u dekadentnu boemsku scenu Weimarske Njemačke 1930-ih. Kabaret je udahnuo novi život žanru mjuzikla, približivši ga senzibilitetu suvremenih gledatelja, a zbog liberalnog načina na koji adresira različita društvena pitanja, u vrijeme premijere izazvao je niz kontroverzi. Naposljetku je nagrađen s čak osam Oscara, uključujući i onima za najbolju glumicu (Liza Minelli) i režiju (Bob Fosse). Seksi, ciničan i dijabolično zavodljiv, Kabaret je film koji zaslužuje da ga se pogleda na velikome platnu!

Za petak i subotu pripremili smo dva aktualna filmska hita – Jurski svijet: Carstvo i Top Gun: Maverick, obvezno štivo za sve ljubitelje kvalitetne visokobudžetne zabave.

Tjedan zaključuje zagrebačka premijera filma Baci se na pod, dugometražnog igranog debija glumice, scenaristice i redateljice Nine Violić. Radi se o djelu rašomonske strukture, koja iz tri različite perspektive i kombiniranim filmskim tehnikama predstavlja priču o posljednjem danu jednog braka. Glavne uloge u filmu odigrali su Nina Violić, Goran Bogdan, Bruno Frketić Bajić i Lee Delong. Premijeri filma prisustvovat će i dio članova filmske ekipe, a određeni broj ulaznica bit će i u prodaji.

Kako biste osigurali svoje mjesto na projekciji, preporučamo da karte kupite online ili barem pola sata ranije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac. Više informacija o programu potražite na www.ljepotu.hr.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori