Filmska čitanka Kinokluba Zagreb u rujnu i listopadu

Filmska čitanka Kinokluba Zagreb u rujnu i listopadu

Pod zajedničkim nazivom Filmska čitanka Kinoklub Zagreb u rujnu i listopadu donosi seriju od osam besplatnih javnih predavanja o filmskim fenomenima, koja će se održavati svake subote u njihovom dvorištu.

Prvo predavanje najavljeno je za subotu, 5. rujna, kada će Petra Belc govoriti o eksperimentalnom film u predavanju Epistemologija filma: fiksacija, struktura, kardiogram.

Među predavačima su domaći filmolozi i filmski radnici, Mario Kozina (Internetski i interaktivni film), Tomislav Šakić (Kratki spoj filma i naratologije), Krunoslav Lučić (Stil i pripovijedanje prostora i vremena u igranom art filmu), Hrvoje Turković (Filmske liste u eksperimentalnom filmu), Bruno Kragić (Apsolutni modernizam: Ruizov filmski dijalog s Proustom između eksperimentalne iluzije i narativne svemoći), Nikica Gilić (Montažni prostor u filmovima Tomislava Gotovca) te Janica Tomić (Tabloi ili filmske slike).

Iz Kinokluba su najavili da će po završetku serije predavanja, posljednje je 24. listopada, polaznici na dvije besplatne produkcijske radionice moći usvojena teorijska znanja praktički primijeniti u vlastitim radovima.

Voditeljice radionica bit će filmske autorice Dalija Dozet i Iva Gavrilović.

Za Filmsku čitanku nema prijava, ali je dolazak na predavanja potrebno najaviti na mail promocija@kkz.hr kako bi se osiguralo poštivanje epidemioloških mjera.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori