Finale 34. koncertne sezone Hrvatskog komornog orkestra u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Finale 34. koncertne sezone Hrvatskog komornog orkestra u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Hrvatski komorni orkestar će u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine s početkom u 20 sati, pod ravnanjem šefa dirigenta Mirana Vaupotića održati posljednji ovosezonski koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir na adresi Lavoslava Schwarza 18.

Program koncerta pod nazivom „Slavenska duša“ nesumnjivo će oduševit sve istinske ljubitelje klasične glazbe, a čine ga sjajne skladbe eminentnih slavenskih skladatelja: Amoroso Piacevole Pere Šiše, Adagio iz 2. simfonije Sergeja Rahmanjinova, Koncert za domru i orkestar Nikolaja Pavloviča Budaškina, Lučinuška i Svetit mesjac Sergei Aslamazyana te Melodije hrvatskog sjevera Tomislava Uhlika.

Uz pratnju Hrvatskog komornog orkestra nastupit će Svetlana Anatoljevna Krajna, solistica na domri – ruskoj tamburi. Diplomirala je u Moskvi te je višestruko nagrađivana na raznim natjecanjima ruskih narodnih instrumenata. Od 1984. do 1988. godine bila je solistica u Moskovskoj filharmoniji te članica ruskog Tamburaškog orkestra „Bojan“ s kojima je nastupala širom Europe i Azije. Od 1990. godine surađuje sa Tamburaškim orkestrom Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, a od 1992. do 1994. godine bila je dirigentica orkestra mandolinista i gitarista HGGH-a „Sloga“. Od 1995. godine profesionalno se posvećuje pedagoškom radu. U Glazbenoj školi Zlatka Balokovića otvorila je prvu srednju glazbenu školu za tamburu u Republici Hrvatskoj. Idejna je začetnica i inicijatorica prvog Natjecanja učenika tamburaša – solista, na kojem njezini učenici također postižu zapažene i hvalevrijedne rezultate. Svetlana Anatoljevna Krajna redovito sudjeluje u radu na novim nastavnim planovima i programima za osnovnu i srednju glazbenu školu. Mentorica je mnogim pripravnicima na stručnim ispitima te izdaje stručnu literaturu za tamburaše.

Hrvatski komorni orkestar u ovoj je koncertnoj sezoni ugostio vrhunske dirigente i izvanredne mlade domaće soliste među kojima su saksofonist Nikola Fabijanić, violinistica Eva Šulić, pijanist Lovre Marušić i mnogi drugi. Nedvojbeno je da Hrvatski komorni orkestar bez obzira na promijenjene lokacije koncerata u ovoj sezoni, atraktivnim programom privlači zaljubljenike klasične glazbe te puni sve koncertne prostore.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete nabaviti jedan sat prije početka koncerta na blagajni Centra.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori