Fire In Cairo predstavljaju hvaljeni album ‘High Degrees’ u Vintageu uz mnoge goste

Fire In Cairo predstavljaju hvaljeni album ‘High Degrees’ u Vintageu uz mnoge goste

Alternativni rock bend Fire in Cairo prvi puta će uživo predstaviti hvaljeni album “High Degrees” u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak 12. svibnja.

Nastup će biti i jedinstvena prilika doživjeti bend u proširenoj postavi, a okupit će brojne goste koji su sudjelovali na albumu, među kojima su Mary May i Bad Daughter, kao i sekciju gudača, puhača i perkusionista.

Rock četvorka se vratila na velika vrata sa svojim drugim albumom koji je bendu zavrijedio pohvale kritike i publike. Najavljen sjajnim singlom i spotom “Running Over Me”, kojem se pridružio i nedavni “Giving A Clue”, od početka je bilo jasno da Fire In Cairo ima sjajan materijal.

Zoran Stajčić kaže da je Zagreb dobio prvoklasni rock bend. “High Degrees“ je prvenstveno rock album predivnog nadahnuća. Očito je da se na njemu traže i promišljaju modeli o tome kako rock danas učiniti uzbudljivim i atraktivnim.”

Zlatko Gall kaže da je bend budućnost hrvatskog rock’n’rolla i koriste moć vlastite vizije. “Fire In Cairo za svoj rock koriste nadahnuće sa golemog švedskog stola iz ukupne povijesti rocka od šezdesetih naovamo.” Boris Abramović hvali smjer u kojem se kreće zvuk benda navodeći da su njihovi koncerti uvijek posebni, a Horvi navodi da su dosegli vrhunac kreacije.

Autor svih pjesama je Mate Ponjević, osim solo izvedbe “High Degrees” koju je osmislio i odsvirao Filip Mlinarić, dok aranžmane potpisuje cijeli bend. Postavu koja je snimila album čine Mate Ponjević (vokal i gitara), Filip Mlinarić (gitara), Jakov Gojmerac (bass gitara) i Filip Barac (bubanj), a uz njih cijeli album formiraju i gudači, puhači i perkusionisti. Na pjesama “Natalia” i “Running Over Me” pojavljuje se Mary May, a na “While Driving Around” Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces tj. Bad Daughter.

Fire In Cairo već su albumom prvijencem i ekscentričnim nastupima zaslužili pozornost kritike i publike. Pohvale koje prate i drugi album, objavljen u izdanju LAA i Basic & Rough, dolaze ususret nastupu u Vintage Industrial Baru. Bit će to prilika prvi put bend vidjeti u proširenom sastavu i saznati zašto Fire in Cairo gradi nastupe uživo kao jedan od najvećih aduta.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kn, a na dan koncerta će koštati 50 kn. Dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim i Entrio sustava kao i na www.eventim.hr i www.entrio.hr.

Koncert je sufinanciran iz natječaja Jer svirati se mora 2, kojeg provode HGU i Ministarstvo kulture i medija.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori