Galerija Klovićevi dvori otvara svoja vrata za posjetitelje

Galerija Klovićevi dvori u skladu s Odlukom Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, otvara izložbu Miljenko Domijan – Od oka k srcu- Biljezi sjećanja, koja će se moći pogledati od 30. travnja 2020. u radnom vremenu od utorka do nedjelje od 11 do 19 sati.

Posjet izložbi biti će omogućen u skladu sa svim preporukama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Miljenko Domijan aktivno je djelovao na zaštiti i obnovi hrvatske kulturne baštine obnašajući dužnosti ravnatelja Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zadru, zatim glavnog konzervatora Republike Hrvatske, pomoćnika ministra kulture za zaštitu kulturne baštine i predsjednika Nacionalne komisije ICOMOS-a.

Za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Za sebe govori kako je konzervator vokacijom, a fotograf potrebom duše, no fotografije ne stvara samo za svoju dušu, već se samostalnim izložbama trudi približiti ljepotu europske i hrvatske kulturne baštine svima zainteresiranima.

Na izložbi u Galeriji Klovićevi dvori nastoje se objediniti njegova dosadašnja ostvarenja, pa će se tako pokazati ranije izlagane cikluse fotografija Anima et Corpus (Muzej Mimara, 2008.), Bukovačka priča – fotozapisi iz 1974. godine (izlagane u Etnografskom muzeju Split 2010. godine), Terra Toscana (Muzej Mimara, 2011.), Mare Morlacco (Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar, 2013.), Pariški zapisi i flanerije (Studio Moderne Galerije Josip Račić, Zagreb, 2015.), Kraške ljepotice Zadarske županije (Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar, 2015.), te fotografije iz ciklusa Lubenice za dušu (Creski muzej, 2019.), još neizlagan ciklus fotografija Armenia Sacra (2013.) te fotografije i crteže iz nedavno objavljene monografije Dvije obale (2019.).

Postav izložbe možete vidjeti na prvom katu Galerije Klovićevi dvori, a više o samoj izložbi možete saznati na poveznici.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori