Gibonni s pjesmom ‘Kiša (Z’naab)’ u finalu Cesarice

Gibonni s pjesmom ‘Kiša (Z’naab)’ u finalu Cesarice

Glasovanje za peti po redu mjesečni hit je završilo i još jedna pjesma nominirana je u finale izbora za Cesaricu.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: 8 slova u izvedbi Zaprešić Boysa i Opće Opasnosti, Kiša (Z’naab) koju izvodi Gibonni, Ljubav ne odustaje u izvedbi Danijele Martinović, pjesme Putujemo i kad stojimo koju izvodi Massimo te Sna’ću se ja u izvedbi Doris Dragović. Za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma Kiša (Z’naab) koju izvodi Gibonni, koji je ujedno i autor pjesme.

Nakon što je prvim singlom Kiša (Z’naab) munjevito poharao regionalni eter, potvrdivši, kao i svaki put do sada, da je autor i izvođač čije nove pjesme vrijedi čekati, Gibonni je prije nekoliko dana izdao i najavljeni EP U po’ ure. 

U po’ure otvara upravo Kiša, stadionska rock himna, koja je sad već pridodana popisu njegove bogate kolekcije hitova, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je pridonio gostujući glazbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala ‘masinqo’, te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

Glazbu i tekst potpisuje Zlatan Stipišić Gibonni, a aranžman zajednički s Nikšom Bratošom, koji je ujedno zaslužan i za produkciju.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit lipnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 12. srpnja.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori