Gitarist Vladan Živančević objavio album Crazy Sea na kojem izvodi kompozicije Rajmonda Ruića

Gitarist Vladan Živančević objavio album Crazy Sea na kojem izvodi kompozicije Rajmonda Ruića

Rajmond Ruić, jedan od najvećih skladatelja zabavne i pop glazbe naših prostora, iza sebe ostavio je brojna djela koja se smatraju nekim od najvećih hitova naše diskografije. Tijekom karijere bio je ekskluzivni producent, skladatelj, aranžer i dirigent u Jugotonu gdje je radio s najpopularnijim izvođačima i otkrivao nove talente. Neke od najvećih skladbi koje su došle iz njegovog pera obradio je u gitarističkoj verziji Vladan Živančević dajući im jednu novu dimenziju. 

Vladan je na početku karijere bio član benda Rezignacija koji je svirao new wave glazbu. Sredinom osamdesetih svira solo gitaru u grupi Nekad i sad, a na repertoaru su bile uglavnom obrade jugoslavenskog rocka. Početkom devedesetih formira Blokada Blues band gde se baziraju na rock & blues repertoaru. 

Svoj solo rad počinjem u leto 2015. godine, kada sam počeo da snimam instrumentalne obrade starih hitova u nadi da ću makar malo približiti svu tu divnu muziku mlađim generacijama. Evo već pet godina i dalje sam na istom zadatku. Obradio sam na gitari preko hiljadu kompozicija i postavio ih na moj YouTube kanal. Sve ovo radim iz hobija i ljubavi prema muzici. Hvala mojoj supruzi Tanji i deci Ani i Aleksi što me podržavaju u mom radu.

Vladan Živančević

Na albumu Crazy Sea nalazi se 12 Ruićevih skladbi: (Spasiti te može samo) Ludo more, Laku noć, Katarina, Ulica jorgovana, Naša ljubav još je živa, Veliko srce moje, Sve na tvome licu piše, Naći će se netko tko će da me voli, Ne pitaj me ništa, Jagode na dlanu, Ne brini za mene, Sanja Bluz paukove mreže.

Album Crazy Sea Vladana Živančevića možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

FOTO: Croatia Records/PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori