Godinu dana rasprodanih koncerata i oborenih rekorda grupa Dalmatino proslavit će spektakularnim koncertom u Areni Zagreb

Godinu dana rasprodanih koncerata i oborenih rekorda grupa Dalmatino proslavit će spektakularnim koncertom u Areni Zagreb

Splitski glazbeni fenomen, grupa Dalmatino proslavila je svoj 52. tjedan u Top 40 najslušanijih domaćih singlova u Hrvatskoj. Pjesma ”Refužo” (Dancing Bear) ušla je u prestižni klub hit singlova. Od svog debija 28. lipnja 2021. ostvarila je kontinuirani boravak među četrdeset najslušanijih hitova hrvatskog etera u posljednjih dvanaest mjeseci!

Nakon godinu dana uspjeha u radijskom eteru, njihov itekako aktualan hit, pjesma ”Refužo” objavljena za Dancing Bear, iza sebe ima egzaktne podatke uspjeha – od 4 miljuna pregleda na YT platformi do titule Najstreamanijeg singla 2021. u Hrvatskoj, čime je Dalmatino prestigao velike svjetske zvijezde, poput Eda Sheerana, Due Lipe i Ava Max! Pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma prošle godine zasluženo ponijela titulu ”Hit kolovoza” nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu među Top10 pjesama Dana nabolje domaće glazbe Narodnog.

”Čim smo snimili ”Refužo” znali smo da se radi o jednoj lijepoj pjesmi, jednom pravom pravcatom hitu, no nismo mogli ni pretpostaviti da će punih 52 tjedna biti u Top 40 nacionalne liste najslušanijih domaćih hitova u radijskom eteru. Jako smo sretni i ponosni na ovaj uspjeh pjesme ”Refužo”. Hvala svima koji sušaju ” Refužo” na radiju, hvala svima koju su ovu pjesmu više od 4 milijuna puta poslušali na YouTube platformi, svima koji su ju slušali na streaming servisima i lansirali ju do titule Najstreamanijeg singla 2021. godine, a ponajviše onima koji ju s nama pjevaju u glas na rasprodanim koncertima. Proslavit ćemo ovo zajedno u Areni Zagreb 21. prosinca!”, poručuju Dalmatino.

Dalmatino uz diskografske postavlja i druge mjerljive rekorde poput rasprodanih koncerata

Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u Lisinskom, te prepunih Gripa u Splitu, Dalmatino ispred sebe ima buran raspored nastupa tijekom ljeta kojima će doslovno obići Lijepu našu od Osijeka do Dubrovnika, a godinu će završiti spektakularnim nastupom u Areni Zagreb 21. prosinca, koncertom za koji se ulaznice prodaju munjevitom brzinom bez ikakve reklame. O tome svjedoči i Top 10 ljestvice prodaje Eventima gdje se Dalmatino smjestio među tri najprodavanija posljednjih tjedna uz velika hrvatska imena poput Parnog valjka, posljednje turneje 2CELLOS, Severine, ali i stranih velikana poput Whitesnake i Kiss.

FOTO: Mate Grgić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori