Gordana Marković predstavlja video za novi singl ‘Idi tamo gdje je ljubav’

Gordana Marković predstavlja video za novi singl ‘Idi tamo gdje je ljubav’

Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je video za novi singl “Idi tamo gdje je ljubav“, pjesmu koja se nalazi na njenom prvom samostalnom studijskom albumu “Obrisi“. Videospot je sniman na lokacijama slikovitog Grožnjana i magičnih Fužina što pjesmi daje posebnu vizualnu notu.

Pjesma je nastala u suradnji s kolegicom Ivanom Lulić iz benda Auguste. Ona mi je poslala tekst krajem 2018. godine i odmah mi se svidio, uglazbila sam ga i odlučila da će se svakako naći na mom prvom samostalnom albumu, otkriva Gordana Marković te ističe kako joj je aranžman ove pjesme jedan od najdražih na albumu.

Na suradnju i nastanak pjesme sa svojim dojmovima se nadovezuje i Ivana Lulić, koja kaže: Nakon jednog odmaka od rada u Augustama, nastala je pjesma „Idi tamo gdje je ljubav”. Za razliku od prethodno napisanih iz vlastitog iskustva, ovo je bila prva pjesma u kojoj sam vježbala pisanje iz uloge. Pokušala sam prepričati jednu priču kroz postavljanje u tuđe cipele, ali zadržati dubinu odnosa, stvoriti posebnu atmosferu i napisati stihove po uzoru na sve one velike pjesme šezdesetih i sedamdesetih godina. Poznavajući Gordanin glazbeni senzibilitet, nadala sam se da bi mogla postati fatalna pjesma velikih melodija jer je otprve zazvučala izuzetno.

Prateći videospot redateljski potpisuje Gordanin dugogodišnji suradnik Josip Ninković, a samu ideju dale su joj njene prijateljice Paula Garić i Zrinka Kunić. Uz Gordanu, u spotu se pojavljuje i glumac Matej Šarušić.

Video je sniman na predivnim lokacijama Grožnjana i Fužina

O priči iza snimanja videa Gordana otkriva: Počeli smo u ranu zoru u Fužinama okruženi snijegom, a dovršili snimanje popodne u suncu okupanom Grožnjanu. Grožnjan sam odabrala jer je jednostavno predivan, obožavam taj gradić, a povezana sam s njim i na još jedan način. Tamo sam, naime, 2013. godine pohađala jazz ljetnu školu Jazz is back! I sjećam se kako sam tamo tek smišljala što želim raditi s glazbom, pjevala sam uglavnom jazz standarde i nisam niti imala ideju da ću jednog dana snimati svoj autorski album… Tako da sam i na taj način nekako zaokružila tu glazbenu priču i drago mi je da smo se baš otisnuli u Grožnjan i tamo snimili kadrove za novi spot.

Album Obrisi Gordana Marković je objavila u ožujku prošle godine

Riječ je o njenom prvom samostalnom studijskom albumu, koji na jednom mjestu okuplja deset autorskih pjesama. Za produkciju izdanja zaslužan je Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je Gordana započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste.

S albuma je do sada predstavljeno pet singlova, a s objavom Idi tamo gdje je ljubav glazbenica zaokružuje njegovu priču

Kako je ova pjesma izašla skupa sa svim ostalim pjesmama na albumu “Obrisi” prošle 2020., zbog te u najmanju ruku neobične godine imala sam osjećaj da nije dobila dovoljno pozornosti koju zaslužuje. Zato sam ovu priču s albumom odlučila zaključiti upravo s njom, a koji je bolji način nego snimiti spot za nju! Uvijek sam ju doživljavala kao zimsku pjesmu, zato je ovo zapravo savršeno vrijeme za njen izlazak!

Gordana Marković

FOTO: Josip Ninković

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori