Gravelman: Humanitarna biciklistička utrka u kojoj bježite od lovaca i skupljate novac za udrugu Crveni Nosovi

Gravelman: Humanitarna biciklistička utrka u kojoj bježite od lovaca i skupljate novac za udrugu Crveni Nosovi

Što je Gravelman utrka?

Gravelman je biciklistička utrka s elementom potjere. Koncept je okrenut u korist sudionika koji startaju ispred potjere i zapravo se natječu u bježanju. Potjera starta s vremenskim odmakomod 15 do 20 minuta i pokušava prestići što više natjecatelja. Status Gravelmana dobivaju natjecatelji koji završe utrku ispred potjere, a oni koje pak potjera prestigne, nastavljaju vožnju, ali po ulasku u cilj imaju status finishera.

Za uspješan bijeg od potjere bit će potreban timski rad, kondicija i sreća kako bi cijelu rutu odradili bez tehničkih problema – u svakom slučaju motivacija ovoga puta dolazi odostraga, a nepoznanica koliko je potjera iza vas unosi dinamiku u cijelu vožnju. Cijeli projekt ima i dobrotvorni karakter. Za svaki prijeđeni kilometar ispred potjere natjecatelji će donirati novac po računici 1 km=1 kn. To znači da je svakom natjecatelju omogućeno da svojim sudjelovanjem donira udrugu Crveni Nosovi i njihovu misiju vraća osjećaj radosti, sreće i optimizma, ponajviše djeci u teškim situacijama.

Najava za Gravelman 2020.

Gravelman je nositelj ideje i duha avanture. Može se reći da su nekadašnji Gravelmani bili kauboji koji su jahali prerijom u potrazi za novim horizontima i avanturama. Danas potencijalni Gravelmani ne jašu konje već voze svoje bicikle, ali su zadržali najbitnije – želju za novim, zanimljivim stvarima, avanturama, pomicanjem granica i sve ono što nam se trajno urezuje u pamćenje kroz proživljeno iskustvo. Baš na to vas želi potaknuti ovaj projekt – na novo iskustvo koje se ne zaboravlja tako brzo.

Poznate osobe, vrhunski sportaši i zaljubljenici u biciklizam promiču zdrav način života i humanost

Prošlogodišnje izdanje privuklo je veliki broj natjecatelja i osoba iz sportskog i estradnog svijeta. Gravelman Zagreb time se potvrdio kao događaj s velikim potencijalom. Zdrav način života, poznate osobe, vrhunski sportaši, veliki broj raznih biciklista uz obilje zabave, pozicioniralo je ovaj događaj ne samo u sportskom već i u turističkom smislu. Ove godine organizator se nada privlačenju većeg broja inozemnih biciklista koji će pokušati steci svoj status Gravelmana u Zagrebu i pri tome odvoziti rutu od 100 km u neposrednoj okolici naše metropole.

Natječite se s vrhunskim sportašima i osvojite novac za Crvene Nosove

Potjera koju čine sportske zvijezde bit će jača i zvučnija nego prošle godine. Prije svega, legendarna braća Sinković te Sandra Perković, a onda i zvijezde biciklizma koje će organizator okupiti za ovu prigodu.
Generalni pokrovitelj utrke je Keindl sport, radio Antena medijski pokrovitelj, a oni i mnogi drugi partneri te zvijezde na utrci i organizatori pozivaju vas da slijedite duh Gravelmana. Ruta je dovoljno izazovna, ali sigurno savladiva za svakog rekreativca. U pozitivnom okruženju, sa željom da se svlada što više kilometara, doživi avantura, i donira što više kuna za Crvene Nosove, organizatori se nadaju da će privući što više natjecatelja.

Utrka i ove godine počinje na Bundeku, u nedjelju 5. rujna 2021., a prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.

Naslovna fotografija: Gravelman/PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori