HNK u vašem kvartu nastavlja turneju po Zagrebu

HNK u vašem kvartu nastavlja turneju po Zagrebu

Nakon iznimno uspješnoga prvog ciklusa HNK u vašem kvartu Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u iduća dva tjedna nastavlja s koncertima po zagrebačkim kvartovima.

HNK u vašem kvartu započeo je s glazbenim događajima 4. svibnja darujući sugrađanima najpoznatije arije svjetskih opera u izvedbi članova ansambla Opere zagrebačkog HNK te im pružio mogućnost da sa svojih prozora, balkona i iz kvartova uživaju u izvedbama.

Na taj je način HNK u Zagrebu, do ponovnog otvaranja dvorane kazališta, uspio održati uspješnu komunikaciju sa svojim gledateljima. Zbog velikog broja zahtjeva građana koji su s oduševljenjem podržali projekt te se odazvali u velikom broju no uz primjerenu fizičku udaljenost, HNK u vašem kvartu nastavlja s turnejom te će razveseliti još nekoliko zagrebačkih kvartova, poput Zapruđa, Trešnjevke, parka Ribnjak i parka Maksimir. (Koncert na maloj pozornici na ulazu u Park Maksimir će biti ostvaren u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir).

Prvi nastup bio je u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu gdje su pjevali solistica Opere Lana Kos i prvak Opere Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto. Potom su u Travnom, kod Mamutice, na platou kod KUC Travno prisutne oduševili prvaci Opere Ivana Lazar i Ozren Bilušić a na klaviru ih je pratila Nina Cossetto.

U nedjelju 10. svibnja, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić i nacionalna prvakinja Opere Dubravka Šeparović Mušović uz pratnju Helene Borović na klaviru priredile su pravu glazbenu poslasticu u zagrebačkoj Martićevoj ulici gdje su prisutni nakon koncerta uz gromoglasan aplauz tražili bis. Stanovnici Vrbana uživali su u opernim izvedbama opernih prvaka Ivane Lazar i Ljubomira Puškarića uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Posljednji koncert ciklusa održan je u parku dr. Franje Tuđmana gdje su nastupili prvaci Opere Stjepan Franetović i Tamara Franetović-Felbinger.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja programe prati i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Program:

20.5. u 20.00 sati
Park Ribnjak

Lana Kos, sopran
Ljubomir Puškarić, bariton
Nina Cossetto, klavir

23.5. u 20.00 sati
Park Stara Trešnjevka

Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Valentina Fijačko Kobić, sopran
Vjekoslav Babić, klavir

27.5. u 20.00 sati,
Park Zapruđe

Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Stjepan Franetovi, tenor
Helena Borović, klavir

31.5. u 20.00
Svečani koncert povodom Dana grada Zagreba „HNK gradu“
Park Maksimir, mala pozornica

Sofia Ameli Gojić, mezzosopran
Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Siniša Hapač, bariton
Stjepan Franetović, tenor
Ivana Lazar, sopran
Helena Borović, klavir

FOTO: Mara Bratoš

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori