fbpx

HNK u vašem kvartu: Održan prvi koncert na otvorenom

HNK u vašem kvartu: Održan prvi koncert na otvorenom

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svojim je sugrađanima sinoć darovalo mali operni spektakl na otvorenome, u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, gdje su mogli uživati u izvedbi solista Opere, Lane Kos i Ljubomira Puškarića.

Zahvala je to svima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima.

Mnogi su, poštujući pravila preporučena razmaka, uživali su u izvedbama opernih arija: Wolfganga Amadeusa Mozarta iz Don Giovannija, duet Don Giovannija i Zerline Lŕ ci darem la mano; Giuseppea Verdija iz Traviate, duet Violete i Germona Pura si come un angelo; Giacoma Puccinija iz Giannija Schicchija, arija Laurette O, mio babbino caro; Gioachina Rossinija iz Seviljskiog brijača, kavatina Figara Largo al factotum; Giuseppea Verdija iz Trubadura, duet Leonore i grofa Lune Vivrŕ! Contende il giubilo. 

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, na ovaj način želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će moći slušati operne arije u izvedbama istaknutih solista u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora te tako, bar malo, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Iduća lokacija na kojoj sugrađani mogu sa svojih prozora i balkona slušati naše soliste bit će u Travnom, kod Mamutice – plato kod KUC Travno (B. Magovca 17), 6. svibnja u 20 sati.

Za vas će pjevati operni solisti Ivana Lazar i Ozren Bilušić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Foto: Mara Bratoš

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *