fbpx

Hrvatska visoka učilišta dobila oko 43 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Hrvatska visoka učilišta dobila oko 43 milijuna kuna bespovratnih sredstava

U ponedjeljak 29. lipnja 2020. potpisano je deset ugovora iz poziva naslovljenog kao Priprema IRI infrastrukturnih projekata kojima se hrvatskim visokoškolskim ustanovama dodjeljuje 42 milijuna i 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Sredstava su povučena iz Europskog fonda za regionalni razvoj kojim se visokim učilištima omogućava daljnji razvoj znanstvenih programa kroz financiranje projekata i nabavu potrebne opreme.

Zgrada MZOS (Izvor: Google maps)

Cilj projekta

Cilj projekta je stvaranje što boljih uvjeta za rad znanstvenika na visokim učilištima kao i poticaj ostanku mladih u Hrvatskoj. Ministrica Blaženka Divjak izjavila je pri tome: Nikada nije bilo više novca u znanosti. Važno je da se on učinkovito iskoristi. Ostaje nam da se nadamo da će novac zaista biti svrsishodno iskorišten za zadržavanje mladih ljudi u znanosti, i uopće u domovini, a što bi u konačnici trebalo rezultirati boljim životom za sve u Hrvatskoj.

Dilema: Otići ili ne (Izvor: Pixabay)
  • Izvor informacija:
  • MZOS, Deset ugovora za istraživanje i razvoj – 43 milijuna bespovratnih kuna, 2020.

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *