fbpx

Humanitarna akcija za ‘Palčiće’ iz Petrove pokrenula lavinu dobrote koja se širi i na ostatak Hrvatske

Humanitarna akcija za ‘Palčiće’ iz Petrove pokrenula lavinu dobrote koja se širi i na ostatak Hrvatske

Scene rodilja s bebama koje stoje na hladnoći ispred Petrove bolnice nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u rano nedjeljno jutro 22. ožujka, te slike vojske i Bad Blue Boys-a kako pomažu u preseljenju inkubatora u KB Dubrava mnogima su se urezale u pamćenje.

Nedugo nakon, Klub roditelja nedonoščadi Palčići i Udruga navijača Dinama Dinamo to smo mi udružili su snage te pokrenuli humanitarnu akciju Vratimo Palčiće u Petrovu.

Osnovana je Facebook grupa istog naziva koja broji nešto više od 30 tisuća članova u kojoj su ljudi iz svih krajeva Hrvatske nudili predmete za aukciju, ponajviše sportske rekvizite.

Na aukciji se tako našao, primjerice, dres Domagoja Vide s utakmice s Danskom na Svjetskom prvenstvu 2018. koji je postigao cijenu od 30 000 kn, a posebna je priča o dječaku Anti sa sindromom Down koji je na aukciju stavio loptu s potpisom Ryana Giggsa koja je dosegla cijenu od 187 000 kn, uz odluku donatora da lopta ostane dječaku.

Sakupljeni iznos premašio očekivanja

Početni cilj je bio sakupiti nešto više od 4 milijuna kuna, no u manje od dva mjeseca nakon osnutka grupe i početka akcije, prikupljeno je više od 5 i pol milijuna kuna s kojima će se opremiti odjel nedonoščadi u Petrovoj i u KB Merkur. Dio medicinske opreme već je dopremljen na odjel u Petrovoj, a simbolično su inkubatore dopremili BBB-ovci.

BBB. Izvor: Facebook

Val humanitarnosti se nastavlja

Dana 26. svibnja započela je nagradna igra Palčići za Hrvatsku kojoj je cilj skupiti sredstva za opremanje brojnih rodilišta diljem Hrvatske.

Samo neki od predmeta koji se mogu osvojiti su brojni potpisani dresovi nogometnih i košarkaških zvijezda poput Francesca Totti-ja i Luke Dončića, dres Blanke Vlašić s kojim je preskočila 208 cm, kopačke Velimira Zajeca iz legendarne 1982., rukavice Filipa Hrgovića, kaciga Janice Kostelić s kojom je osvojila medalju na ZOI u Torinu i još mnogi drugi suveniri koje su donirali sportaši.

Kako se uključiti?

Uplatom donacije od 30 kn, na e-mail adresu dobiva se potvrda o donaciji s jedinstvenim serijskim brojem koji treba sačuvati do izvlačenja, a broj donacija je neograničen. Izvlačenje će se održati 20. 7. 2020. u podne.

Uključite se u akciju i pomozimo hrabrim Palčićima diljem Hrvatske!

Izvori:

Petra Pletikosa

Studentica engleskog jezika i književnosti koja slobodno vrijeme ispunjava dobrom glazbom, knjigama i filmovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *