Humanitarna izložba Vladimira Njunjića: Sav prihod ide udruzi koja pruža podršku palijativnim bolesnicima na području Zagreba

Humanitarna izložba Vladimira Njunjića: Sav prihod ide udruzi koja pruža podršku palijativnim bolesnicima na području Zagreba

Izložba slika Vladimira Njunjića koja će do 24.10. biti postavljena u knjižnici Bogdana Ogrizovića humanitarnog je karaktera.

Sav prihod od prodaje slika bit će doniran udruzi La Verna koja pruža podršku palijativnim bolesnicima na području grada Zagreba te Udruzi za prevenciju prekomjerne težine koju vodi Sonja Njunjić koja je ustupila slike pokojnog supruga vodeći se njegovom vizijom da umjetnost može i mora donijeti dobro zajednici. Humanitarne izložbe je ovaj umjetnik priređivao i za života, a plemenitom gestom njegove supruge ta vizija nastavlja živjeti i dalje.

La Verna djeluje na volonterskoj bazi i financira se iz donacija, ponajprije kroz akciju „ZaČin ljubavi“, u okviru koje prikuplja sredstva donacijama za začinsko bilje pa će joj donacije prikupljene kroz ovu humanitarnu izložbu biti od velikog značaja.

Izložba će se službeno otvoriti 7.10., u 19:30h, nakon okruglog stola na temu „Liječimo srca i zajednicu – žalovanje“.  Ta događanja dio su obilježavanja „Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi“ koji će svoje centralno događanje u organizaciji La Verne i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba imati u subotu, 8.10., na Cvjetnom trgu od 10 do 14.00 sati.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori