Hus iz Parnog valjka otkrio svoju prvu solo pjesmu nazvanu ‘Pjesmica’

Hus iz Parnog valjka otkrio svoju prvu solo pjesmu nazvanu ‘Pjesmica’

Osnivač i autor većine pjesama grupe Parni valjakHusein Hasanefendić Hus, publici se predstavlja u nešto drugačijem svjetlu, odnosno u intimnijem izdanju čiji je sam početak nazvao jednostavno Pjesmica. Ovo je njegov prvi izlet u kantautorstvo iako se kao skladatelj i tekstopisac već desetljećima nalazi pri samom vrhu regionalne glazbene scene. 

Pjesmica je nježna, ali pozitivna i vedra i upravo govori o samom nastanku jedne pjesmice koju u današnje vrijeme baš i nije tako jednostavno napisati, a kamoli otpjevati. Uz nju će slušatelj sanjariti, razmišljati o nekakvim nostalgičnim trenucima, ali i zaplesati, osjećati se pozitivno što je upravo dobrodošlo u vremenima koronavirusa i globalne društvene i svake druge krize. 

Husova Pjesmica premijerno je predstavljena u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja Turkija na Drugom programu Hrvatskoga radija. Pjesmica je dobrodošla u svakom trenutku, a njegov prepoznatljivi vokal podsjetit će vas i na neka druga kantautorska vremena. Ovom popisu bez imalo dileme možemo prikloniti Husa, osnivača Parnog valjka, utjecajnog autora i sada već možemo reći vrsnog kantautora.

Foto: Nikola Knežević

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori