Hvaljena komedija Saše Anočića zatvara 13. Ljetne noći Teatra EXIT

Hvaljena komedija Saše Anočića zatvara 13. Ljetne noći Teatra EXIT

Posljednja izvedba ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT bit će u subotu 10. rujna u 20h u Teatru EXIT, a program zatvara komedija GospOUdinNOUbadi Saše Anočića koja se bavi apsurdnošću birokracije i ignoriranjem nadležnih institucija kada je u pitanju ”mali čovjek”.

U predstavi igraju Karlo Bernik, Domagoj Ivanković, Jasmin Novljaković i Živko Anočić. Predstava je 2020. godine na 37. Međunarodnim kazališnim susretima u Brčkom osvojila dvije nagrade; Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini i Grand Prix za najbolju mušku ulogu (Domagoj Ivanković).

GospOUdinNOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelom ovom besmislu koji nas okružuje, ne traži samo ono čega nema (smisao), nego se usuđuje tražiti nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova. Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni tajfun Grabijel Gramzivić. GospOUdinNOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li u toj bitci pobijediti ili će postati još jedan broj u nizu koji je izgubio baš sve?! Smijući se besmislu možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek? Pa makar to bilo u kazališnoj predstavi.

Ulaznice su dostupne putem www.ulaznice.hr te na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) od 19h.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori