Hvaljeni psych funk bend nemanja izbacio je video spot za ‘Terra Magicu’

Hvaljeni psych funk bend nemanja izbacio je video spot za ‘Terra Magicu’

Hvaljeni psych bend nemanja predstavio je video spot za pjesmu Terra Magica s albuma Cosmic Disco kojim je oduševio regionalnu publiku, ali i kritiku.

Video je režirala hrvatska filmska redateljica Hani Domazet koja je, u suradnji s direktoricom fotografije Dinkom Radonić, prionula na stvaranje mističnog imaginarija u kojem obitava glazba nemanje.

Krenuli smo s naumom da se igramo s dualizmima u našem poimanju realnosti i približimo svijet u kojem obitava glazba nemanje. Spajajući naizgled nasuprotne elemente – filma/kazališta, pokreta/statičnosti, života/smrti, svjetla/sjene, muškog/ženskog, sakralnog/profalnog – ukidamo opozicije i puštamo da se racionalno i iracionalno prožimaju stvarajući Terra Magicu.

Luka Šipetić

Spot je snimljen u suradnji s Lufbremzer Destilerijom, prvom hrvatskom gin destilerijom s bazom u Zagrebu

Iznimno nam je drago da je došlo do suradnje sa Luftbremzerom. Iako djelujemo na različitim područjima gajimo istu strast, individualnost i smjelost u onom što radimo tako da smo pronašli zajednički jezik u pet minuta.

Luka Šipetić

Glavne uloge u njemu igraju Luka Šipetić, Katja Puškarić i Žarko Mitrović, a sniman je na lokacijama u Kumrovcu, Istri i Pagu.

U smišljanju koncepta s Lukom Šipetićem iz nemanje pronašla sam filmsku inspiraciju i vizuale specifične i autentične vizualu nemanje. Spojila sam simbolističku estetiku 70-ih uporabom zoom objektiva s predivnom jugoslavenskom arhitekturom, posebnom rasvjetom i mističnom scenografijom, kako bi se dobio najoriginalniji imaginarij. Direktorica fotografije Dinka Radonić sve je to nadopunila svojim individualnim pristupom i stilom. Ovo je projekt koji smo svi radili iz strasti i stojimo svim srcem iza ovog malog umjetničkog djela.

redateljica Hani Domazet

Podsjetimo, album Cosmic Disco svrstan je na liste najboljih albuma 2020. godine praktično svih relevantnih medija u regiji i šire, čime je nemanja izbjegao zamku „drugog albuma” uspješno razvijajući svoj art koncept započet na Tarot Funku. nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bas), Leo Beslać (synth) i Luka Šipetić (gitara).

FOTO: Alma Drnovac

Marina Pauletić

Studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci, buduća prevoditeljica. Uz pisanje i čitanje velika ljubav su joj učenje stranih jezika te istraživanje i posjećivanje novih mjesta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori