Igor Baksa: ‘Najponosniji sam što uspijevam zadržati umjetničku kvalitetu programa iako ciljam na komercijalnost programa’

Igor Baksa: ‘Najponosniji sam što uspijevam zadržati umjetničku kvalitetu programa iako ciljam na komercijalnost programa’

Ovaj tjedan u emisiji KolibriS gostuje jedna svestrana osoba. On djeluje kao kazališni i filmski glumac, dramski pedagog, glazbenik, pisac-scenarist, skladatelj i redatelj. Igor Baksa profesionalno obavlja djelatnost glume od 2008. godine, član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika od 2014. godine, a od 2018. godine djeluje u statusu samostalnog umjetnika. Igor je osnivač i voditelj umjetničke organizacije “Dramska produkcija Kaleidoskop”, te kazališne družine “Mali teatar” unutar koje se bavi produkcijom i organizacijom kazališnih, audiovizualnih i edukativnih programa.

Kazališnu družinu Mali teatar čini “mali tim velikih ljudi” te je opisana kao “najbrže rastuće kazalište u Hrvatskoj”, a djeluje pod sloganom “malo kazalište, veliko igralište”. Predstave za male i velike u Malom teatru su vrlo često interaktivne te nas potiču na izlazak iz vlastite zone komfora.

Kako je bilo odrastati u Čakovcu, koja iskustva Igor Baksa nosi iz rada u Kazališnoj družini Pinklec te Centru za kulturu Čakovec, koji su bili glavni izazovi prilikom pokretanja nezavisnog kazališta u novoj sredini i što čini Mali teatar jedinstvenim saznajte u novoj emisiji KolibriS!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori