Igrani film F20 nagrađen na 7. Glendale International Film Festivalu, a glumac Filip Mayer odnosi Nagradu za najboljeg glumca

Igrani film F20 nagrađen na 7. Glendale International Film Festivalu, a glumac Filip Mayer odnosi Nagradu za najboljeg glumca

Dugometražni igrani film F20 nagrađen je Nagradom za najbolji strani film, dok je glumac Filip Mayer nagrađen Nagradom za najboljeg glumca na netom završenom 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada 2020. u jednom od gradova na području Los Angelesa u SAD-u. 

U dugometražnoj konkurenciji festivala sudjelovalo je ukupno 14 filmova

Ocjenjivački sud sačinjavali su James Signorelli, dugogodišnji producent poznatog TV show-a “Saturday Night Live, japansko-američka glumica Yoshie Morino, te američki producent Joe Russin, nagrađen Emmy nagradom.

Ovo je već druga međunarodna nagrada za mladog glumca Filip Mayera koji je prethodno nagrađen na filmskom festivalu u Pugli u Italiji u kolovozu ove godine.

Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a, te u suradnji s GripFilmom, Interfilmom i Cinecro. 

U filmu je riječ o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njezin se san uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, a glazbu je skladao Mate Matišić.

Više informacija na: www.glendaleinternationalfilmfestival.com

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori