Imamo pobjednicu Dore: Albina Grčić odlazi u Rotterdam na Eurosong

Imamo pobjednicu Dore: Albina Grčić odlazi u Rotterdam na Eurosong

Odmah po završetku natjecanja, njena pjesma Tick-Tock s kojom se ove subote, 13. veljače, u dosad neviđenom izdanju predstavila na opatijskoj pozornici i izborila titulu predstavnice Hrvatske na Euroviziji, i službeno je objavljena. Pjesmu autorski potpisuju cijenjeni hrvatski producent i autor Branimir Mihaljević, zatim Tihana Buklijaš Bakić, jedna od najprisutnijih voice-over artista u hrvatskom eteru te Max Cinnamon, finalist francuskog nacionalnog izbora Destination Eurovision 2018.

Pjesma Tick-Tock je odmah po završetku Dora 2021. natjecanja službeno objavljena

Branimir i ja smo razgovarali o tome kako bi bilo lijepo otići na Doru i konkurirati za nastup na Euroviziji i da to bude singl u koji jako vjerujemo i koji ima smisla, a upravo se to dogodilo. Demo verziju pjesme prvi sam put čula u njegovom studiju i na prvi me takt ‘otpuhala’. Prva pomisao mi je bila da možda to nije žanr u kojem bih se ja mogla naći, s obzirom da sam do tada pjevala balade i pjesme nekog mirnijeg ritma, ali Branimir je od samog početka bio siguran u mene. Kad sam stala pred mikrofon i stavila slušalice, dogodila se nekakva čarolija i ja sam upoznala drugu verziju sebe koju sam odmah zavoljela. Čak sam zamolila Branimira da neko vrijeme ne radimo na baladama! Veselim se daljnjem radu s ostatkom tima, ponosna sam na sve što smo do sada napravili.

Albina

Mihaljević vjeruje da imamo pjesmu koja je spremna za pohode na same vrhove međunarodnih top ljestvica

Pjesma je nastala brzo, u samo dva tjedna. Čitav proces stvaranja bio je vrlo spontan, što je uvijek jako dobar znak. Vjerujem da imamo pjesmu koja je spremna za pohode na same vrhove međunarodnih top ljestvica, nastavljamo dalje raditi na njoj jer cijeli tim smatra da imamo pravi hit.

Branimir Mihaljević

Kako bi se u Opatiji uz prateće plesače Luciana PlazibataMarka MarićaDevina Juraja i Stjepana Cutvarića predstavila u najboljem svjetlu, Albina je oko sebe okupila profesionalnu ekipu koja je doprinijela čitavom nastupu, a to su: Helena Janjušević (koreografija), Stefan Orlić (stilist), Zvonimir Franić (frizura) i Karlo Rusan (šminka). Istog je tjedna na svojim društvenim mrežama publici predstavila nekoliko kadrova iz nadolazećeg spota njenog novog singla, koji je sniman u suradnji s timom predvođenim redateljicom Sandrom Mihaljević.

Za 22-godišnju Splićanku, koja se široj publici predstavila kao finalistica treće sezone showa The Voice Hrvatska, pobjeda na Dori još je jedno u nizu vrijednih priznanja njenom dosadašnjem glazbenom radu, među koja se ubraja nominacija za prestižnu medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni te objava HR Top 40 singla Imuna na strah.

FOTO: Mislav Žabarović

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori