Inicijativa ‘Poklon ograda’ pomaže onima bez posla, hrane i skloništa

Inicijativa ‘Poklon ograda’ pomaže onima bez posla, hrane i skloništa

Članice Inicijative ‘Poklon ograda’ su stručnjakinje, aktivistice, istraživačice informacijskih znanosti i edukatorice koji imaju za cilj promicanje pozitivnih načina djelovanja i razmišljanja kroz pomoć u borbi protiv gladi u vrijeme pandemije koronavirusa.

One su: Sandra Vukušić, urednica Treća dob Hrvatske, dipl.sociologinja za treću dob te stručnjakinja za poslovne komunikacije i koordinacije u poslovnim procesima, Danijela Medaković, EFT praktičarka i NLP master, urednica portala Inkubator sreće i vlasnica platforme tapkanje.eu. i Aleksandra Ivanac, učiteljica u osnovnoj školi, stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama te autorica motivacijskih video materijala za pomoć, podršku i međusobno razumijevanje.

Članice inače djeluju u udrugama: Nacionalni savez Treća dob, Udruga Inkubator sreće te Udruga UKL Carpe Diem.

Ove tri sjajne žene udružile su se zajedno i po prvi puta u Hrvatskoj u ovakvoj akciji odlučile su da vrijeme darivanja u teškoj pandemiji ne bude samo prazna fraza i toliko sveprisutni propagandni reklamni slogan već pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Što vi možete učiniti

Provedbom ove aktivnosti omogućiti će se za sve osobe bez skloništa, posla, hrane da se pomogne ljudima koji u ovim teškim vremenima nemaju za osnovne životne potrebe. Riječ je o donacijama koju čine izdržljiva hrana, pa čak i hrana za kućne ljubimce.

Građani ovom akcijom u navedenim terminima mogu ostaviti svoj mali doprinos, a isto tako osobe slabo socijalnog statusa mogu taj darak uzeti s klupice.

Dodatak svemu tomu je da osobe koje donose hranu u svoju vrećicu ostave na papiru kratku poruku koja će osobu koja uzme vrećicu, sasvim sigurno oduševiti i oraspoložiti narednih dana u ovom sivilu što se oko nas stvara zadnje vrijeme.

Na vrećici treba jasno biti naznačeno ako je namijenjena kućnim ljubimcima.

Pišite i ostavite motivacijske, ugodne i vedre poruke koje mogu razveseliti svaku osobu, ističu iz Inicijative.

Gdje se nalaze lokacije

Keglić ( Trg Francuske republike 5) – ostavljanje paketića na klupama u osiguranim kutijama ili vrećicama

Utrina (Karamanov prilaz 3) – ostavljanje paketića na klupama u osiguranim kutijama ili vrećicama

U koje vrijeme možete doći

Iz Inicijative napominju kako je moguće doći isključivo u navedeno vrijeme.

9.5.2020 (subota od 11h do 14 h)

16.5.2020. (subota od 11h do 14 h)

23.5.2020. (subota od 11h do 14 h)

30.5.2020. (subota od 11h do 14 h)

Što možete donijeti

Namirnice koje se mogu ostaviti su isključivo trajna, nekvarljiva hrana (konzerve, tjestenina, šećer, brašno, instant kvasac, sol i sve ostalo nekvarljivo), higijenske potrepštine, voće, povrće, maske, sredstva za dezinfekciju te hrana za kućne ljubimce.

Namirnice trebaju na ambalaži imati vidljiv rok trajanja (upotrebljivo do).

Zaštita i sigurnost

Jedan od zaštitara bit će na lokaciji s maskama i rukavicama te će osigurati sigurnost ljudi koji dolaze donirati kao i onih koji dolaze po svoj paketić.

S obzirom na navedenu situaciju oko pandemije, mole se građani predaja bude što kraća, bez dodanih razgovora. Sve svoje riječi, možete ostaviti na papiriću ili ubaciti u vrećicu.

Proizvode se stavlja u plastične vrećice s naljepnicom što je u vrećici, pritom pazeći na mjere i preporuke držanja minimalnog razmaka od 2 metra, nošenja maski i rukavica.

Članovi Inicijative ovom se prilikom zahvaljuju svim građanima koji su dali svoj doprinos, a posebno svim volonterima Hrvatskog Crvenog križa i Bad Blue Boysima koji su zaista pokazali da imaju veliko Plavo srce.

Pridružite se akciji ‘Poklon ograda’ i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

FOTO: Facebook

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori