Ira i Jelka iz MOJATI: Inspiraciju za brend pronalaze u bogatoj zagrebačkoj povijesti

Dvije najbolje prijateljice Jelka Margarita Boganić i Ira Pećarević djevojke su koje stoje iza uspješnog brenda MOJATI. Jelka studira arhitekturu, a Ira pravo.

Brend MOJATI nastao je nakon natječaja Piece of Zagreb u sklopu projekta Design District Zagreb, 2017. Natječaj je zahtijevao osmišljavanje modernih zagrebačkih suvenira. Jelka i Ira razradile su ideju narukvica s motivom licitarskog srca kao kompaktan, lako proizvodiv i jeftin suvenir, a to je rezultiralo posebnim priznanjem Turističke zajednice grada Zagreba.

Nakon primitka priznanja pristigla je prva narudžba te su se upustile u poduzetničke vode i stvorile brend praktički preko noći.

Licitar, tramvaj i katedrala kao motivi

Za sada u ponudi imaju narukvice s motivom licitarskog srca u 4 boje, narukvice s motivom tramvaja, motivom katedrale i najnoviji proizvod – skulpturica katedrale s tornjevima koji se mogu odvajati! U pripremi su novi projekti od kojih neki izlaze vrlo brzo!

Inspiraciju za stvaranje pronalaze u bogatoj povijesti našeg grada

Licitar kao simbol ljubavi na području Zagreba, ali i šire, orašar kao simbol prošlogodišnjeg Adventa u Zagrebu i katedrala kao simbol jedinstva i snage Zagreba u najtežim vremenima.

Tolika količina dobre energije među Zagrepčanima osjeti se puno jače u nesretnim situacijama, a mi bismo voljele da se ta ljubav osjeti i češće.

Na ideju katedrale došle su kroz razgovor s prijateljima, a od ideje do razrade proizvoda trebalo im je nekih tjedan dana, iako pakiranje i dalje nije sasvim gotovo.

Međusobno se nadopunjuju do savršenstva

Kad dobiju neku ideju prvo naprave prototip, jer često tek nakon realizacije istog dobiju ideju kako ga poboljšati. Zatim rade na njemu dok ne postanu sasvim zadovoljne. Svaki njihov proizvod nastaje tako što jedna nadopunjuje drugu i tako usavršavaju početne ideje sve do finalnog proizvoda koji je u jednakoj mjeri Jelka koliko i Ira.

Ne brojimo uložene sate rada nego radimo dok ne stvorimo nešto što ponosno možemo prezentirati našoj publici!

U radu im puno znače društvene mreže

Djevojke kažu kako su društvene mreže u današnjem društvu na neki način konstantni podsjetnik ljudima na ono što nudite i portal kroz koji publici komunicirate svoje ideje i stavove. Društvene mreže su i konstantni podsjetnik koji te gura da budeš bolji i daš više, budeš prepoznat i originalan.

Iz bogate povijesti našeg grada puno je toga zaboravljeno, a mnogo se da ispričati i predstaviti ljudima na svjež i zanimljiv način. Voljele bismo svoju ljubav prema našem gradu proširiti i na ljubav prema drugim hrvatskim gradovima i lagano krećemo s provedbom tih ideja u djela!

Voljele bi surađivati s Davorom Bruketom ili Borisom Ljubičićem

Budući da niti jedna od njih nije dizajnerica po struci, nego stvaraju po osjećaju sa znanjima koja imaju, voljele bi čuti što bi im na neke ideje rekli Davor Bruketa ili Boris Ljubičić.

Voljele bismo čuti osvrt od nekoga tko ima velika znanja i puno iskustva. Naša ciljana publika su zapravo turisti, ali u našim očima su to svi zaljubljenici u ovaj grad, ljudi poput nas!

Naučile su učiti kroz suočavanje sa situacijama koje su im bile potpuno nepoznate do tog trenutka kad ih je trebalo riješiti.

Mislim da vas nitko ne može pripremiti na sve izazove koji vam se nađu na putu, ali tako se najbolje uči! Naravno, neophodna je i golema podrška koju smo od početka imale od obitelji i prijatelja!

Narukvice se mogu kupiti u MUO Zagreb, Klovićevi Dvorima, Kuli Lotršćak, suvenirnici Cro memory shop, suvenirnici u Radićevoj (koja se trenutno preuređuje), SOHO poslovnicama u Zagrebu, odabranim većim poslovnicama Tisak Media i odabranim dm poslovnicama.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori