Izložba ART za po DOMA hrvatskih književnika u Požegi i Knjižnici Marina Držića u Vukovarskoj ulici u Zagrebu

Izložba ART za po DOMA hrvatskih književnika u Požegi i Knjižnici Marina Držića u Vukovarskoj ulici u Zagrebu

Gradskoj knjižnici Požega pripala je velika čast biti domaćinom svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige koje će se održati 15. listopada 2021. godine u 12 sati, a svečanosti će nazočiti ministrica kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Višnja Cej, knjižničari te zaljubljenici u ovu manifestaciju koja desetljećima širi ljubav prema knjizi i čitanju.

Ogromna čast pripala je i đakovačkom ARTu za po DOMA, projektu kojeg su zajedno osmislili Marija Adrić Soldo i Marin Adrić. Naime, svi prisutni na otvorenju Mjeseca hrvatske knjige moći će pogledati izložbu ART za po DOMA postera hrvatskih književnika i književnica koji su djelo akademske slikarice Marije Adrić Soldo. Bit će izloženo 10 portreta književnika sa stihovima te dvije ART za po DOMA majice – majica s kratkim rukavima i majica s kapuljačom s likom Dobriše Cesarića, rođenog Požežanina. Izložba će biti postavljena u Galeriji Tunel od 15. listopada do 15. studenoga 2021. godine.

Prijenos otvorenja moći će se pratiti na YouTube kanalu Gradske knjižnice Požega.

Osim u Požegi, u isto vrijeme ART za po DOMA portreti književnika bit će izloženi i u Knjižnici Marina Držića u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija koja se održava od 1995. godine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, a obuhvaća programe na nacionalnoj i na lokalnoj razini kojima se nastoji istaknuti važnost knjige, knjižnice i čitanja. Ovogodišnji se program Mjeseca hrvatske knjige održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva kulture i medija, s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. S temom Hrvatski autori u Godini čitanja i pod motom Ajmo hrvati se s knjigom!, u fokus su ovogodišnje manifestacije stavljeni hrvatski autori kako bi se istaknula važnost čitanja na vlastitom jeziku te potaknula svijest o vlastitoj književnoj baštini.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori