Izložba Ivana Mihaljevića u Fotogaleriji Dubrava

Izložba Ivana Mihaljevića u Fotogaleriji Dubrava

Život IZVAN OKVIRA inspirirao je fotografa i videoumjetnika Ivana Mihaljevića da portretira poznate televizijske likove iz vjerojatno prvog reality showa uopće, a svakako prvog na našim prostorima, legendarne Noćne more Željka Malnara, koja je kasnije imala nastavak u Nemogućoj eMisiji.

Jaran, Cro Rom, Remzo, Laky, Cezar i najveća dama među njima – Anđa, zahvalni su modeli za atraktivne fotografije

Njihova osebujnost, ekspresivnost i iskustvo pred objektivom bili su jamstvo da će Ivan dobiti točno ono što želi – visokoestetizirane, likovno zanimljive, unikatne portrete, koji definitivno izlaze IZVAN OKVIRA.

Fotografije iz studija, kao i one iz realnog života, prikazuju sav kolorit životnih okolnosti ovih simpatičnih likova, istodobno ljudi s margine, sputanih mnogim društvenim i osobnim limitima, ali i TV zvijezda s višegodišnjom slavom, koja im otvara sva vrata, od običnog šaltera do najviših državnih institucija, jer oni su jednostavno IZVAN OKVIRA.

Izložba ljudskosti, pružene ruke, ljubavi iznad i IZVAN OKVIRA

Ovoj su izložbi u fokusu ljudi, a potiče na potrebu društvene uključivosti, jednakopravnosti svih, bez obzira na njihovo podrijetlo i osobne mogućnosti.

Svečano otvaranje je 22. veljače 2021. u 20 sati, u fotogaleriji Filakovac, Narodno sveučilište u Dubravi, Dubrava 51a, Zagreb.

Napomena: Svi posjetitelji dužni su se pridržavati epidemioloških mjera, a autor će biti prisutan na izložbi i u drugim terminima, u skladu s interesom i najavama posjetitelja. Najaviti se možete na: unimedia@unimedia.hr

O autoru

Ivan Mihaljević (8.12.2000., Zagreb) fotograf je i videoartist, koji se od dječačkih dana zanima za vizualno. Tijekom srednje škole pomalo zamjenjuje svoju prvu ljubav, violinu, koju je završio u klasi profesora Krunoslava Marića, fotoaparatom i kamerom. Kadgod je moguće volontira, fotografira, asistira i snima, učeći od starijih kolega.

Već s petnaest godina vodi i prve filmske radionice na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, a njegove fotografije objavljivane su u raznim časopisima i na portalima. Sa šesnaest godina, njegova fotografija odabrana je kao službena fotografija zaštićenoga domaćeg proizvoda – Drniški pršut.

Uz fotografiju, veliki interes iskazuje i za video te snima i montira razne formate, a njegov prvi kratki film „Donne“ prikazan je na filmskom festivalu u gradu Firozabad u Indiji, na prestižnom azijskom festivalu „Women of the World 2020 Film Festival“, film „Imagine“, prema poznatoj pjesmi Johna Lennona, dobio je pohvalu Palestinskog filmskog saveza za promicanje ljudskih prava. Kratki igrani film „Brundina“, psihološki triler, temeljen na problemima nastalima tijekom izolacije u pandemiji korona virusa, uvršten je u službeni program festivala Kathmandu World Film Festival u Indoneziji.

Osim vlastitih filmova, tijekom 2020. godine,  sudjeluje kao asistent kamere, drugi snimatelj ili čak i snimatelj na televizijskim i filmskim produkcijama, među kojima se ističu kratki igrani film „Searching for KA“ – hrvatsko-egipatska koprodukcija, „Džoker“ film Branka Schmidta, tv emisije „Art Caffe“.

Uz to, oblikovao je sliku i realizirao prijenose koncerata klasične i pop glazbe, kao što su Zagrebačka filharmonija, BethoveenFest, Maria Pires, Il Giardino Armonico, Zagrebački kvartet, Zagrebački solisti, Massimo, prvi hibridni koncert i drugi.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori