Izložbom i koncertom u srijedu počinje Festival Dora Pejačević

Ljubitelji Dore Pejačević i Zagrebačke filharmonije napokon će od srijede moći uživati u dugo očekivanom otvorenju Festivala Dora Pejačević.

Otvorenje će obilježiti izložba DORA ‘Zapis na brezovoj kori’,s početkom u 11:00 sati u Muzeju Grada Zagreba.

Povodom 100 godina od smrti ove jedne, jedine i jedinstvene umjetnice svjetskog značaja tijekom festivala održat će se čak šest koncerata, prikazati film Dora – Bijeg u glazbu, održati predstava i radionica za djecu, izložba, okrugli stol i sve to na čak sedam lokacija u Zagrebu.

Iz programa izdvajamo Svečani koncert – Dora Pejačević u društvu velikana u srijedu u 19:30 sati uKoncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski pod dirigentskom palicom Marije Ramljak.

Koncert Dora&Liszt, koji Zagrebačka filharmonija pod vodstvom svojega šefa dirigenta, maestra Dawida Runtza, priprema u prestižnom Crvenom ciklusuu petak 3. ožujka s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski.

Simfonijsku pjesmu Les préludes Franza Liszta na programu koncerta slijede dva stožerna djela iz skladateljstva Dore Pejačević. Ona su u posljednje vrijeme izazvala puno zanimanja međunarodne javnosti: veličanstvena Simfonija u fis-molu, te antologijski Klavirski koncert u g-molu, u kojem će solističku dionicu tumačiti naša nadarena i nagrađivana mlada pijanistica Mia Pečnik.

Od osebujnog programa izdvajamo nekoliko događaja, a za sve ostalo i više zanimljivosti o samom festivalu možete pročitati na web stranici festivaldorapejacevic.com .

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori