Izrađene brošure o Zagorki i Tesli za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke uspješno je proveo aktivnosti projekta Lako i razumljivo – Zagorka i Tesla za sve. Projekt je, u partnerstvu s Centrom za ženske studije i Tehničkim muzejem Nikola Tesla, proveden uz podršku Ministarstva kulture i medija RH u okviru Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj za 2020.

U okviru projekta izrađene su dvije prilagođene, lako razumljive, brošure o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli te je ostvarena suradnja s dvoje domaćih umjetnika, Miom Janković Schemster i Igorom Čabrajom, koji su svojim ilustracijama brošure učinili dodatno pristupačnima.

Ovim projektom načinjen je simboličan ali važan iskorak u približavanju života i rada ponajvećih hrvatskih umjetnika i znanstvenika osobama s intelektualnim teškoćama. Brošure će također koristiti i svim drugim osobama koje imaju potrebu za prilagođenim i lako razumljivim informacijama.

Javna promocija lako razumljivih brošura o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli održava se u okviru provedbe projekta Lako i razumljivo – Zagoka i Tesla koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija.

Mjesto: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb
Datum: 15. listopada 2021. godine
Početak: 11:00 sati
Trajanje: jedan sat

FOTO: Screenshot brošure (Mia Janković Shentser, mag. art., univ. spec. art. therap.)

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori