Izvrsna akademska glazbenica Zrinka Posavec najavljuje novi world music album ‘Pjesme o ljubavi i tijelu’

Izvrsna akademska glazbenica Zrinka Posavec najavljuje novi world music album ‘Pjesme o ljubavi i tijelu’

Zrinka Posavec, akademska glazbenica, producentica, kantautorica, interpretatorica, vokalna pedagoginja i pjesnikinja, već nas je puno puta oduševila, kako svojom autorskom glazbom, tako i interpretacijama starogradskih pjesama i sevdaha u originalnim i world music aranžmanima. Upravo je potpisala ekskluzivni ugovor za Croatia Records i to u trenutku kada u Croatia Records Studiju snima novi studijski album. Bit će to novi susret s world music glazbom i to onom autorskom, a sve pjesme bit će okupljene na albumu nazvanom Pjesme o ljubavi i tijelu.  

Nastavak je to mojeg dosadašnjeg rada i zapravo se sve naslanja na prethodni album ‘Gradovi i sela’. Album je rađen u istoj ekipi: Kristina Bilopavlović Cesar na klaviru, Borna Šercar na udaraljkama, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama te Goran Delač na kontrabasu. Jedina razlika od prošlog albuma je što je ovdje mojih 10 autorskih kompozicija, osim jedne pjesme koja je skladana na riječi Antuna Gustava Matoša.

Zrinka Posavec

Zrinku je i ovoga puta inspirirao hrvatski folklor i folklor cijele regije s kojom se već dugo vremena bavi

Na snimanju je bilo jako lijepo iako sam imala veliku tremu zbog koronavirusa i stanke koja baš i nije dobra za pjevače. Sve skupa je bilo zaista fantastično, Croatia Records ima divne snimatelje i sjajan studio te se cijeloj ekipi i meni jako svidjelo biti ovdje tri dana i snimati novi materijal. Ne pišete vi to za mjesec dana, piše se godinu i pol ili dvije, tako da sam se skoncentrirala da sve bude konceptualno i da svaka pjesma ima svoje mjesto, odnosno da ne strši van koncepta.

Zrinka Posavec

Ovom prilikom Zrinka zahvaljuje Croatia Recordsu, njezinim divnim suradnicima te želi da ovaj album bude uspješan i da se svidi publici. Prvi komadić albuma bit će otkriven 16. lipnja, na njezin rođendan, a pjesma će se zvati Ruža. Tijekom jeseni upoznat ćemo se i s ostatkom albuma Pjesme o ljubavi i tijelu.

FOTO: Nina Anić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori