J.R. August najavio nastupe s bendom u Zagrebu i Rijeci

J.R. August najavio nastupe s bendom u Zagrebu i Rijeci

Jedan od naših najznačajnijih autora novije generacije, višestruki dobitnik glazbenih nagrada, u Zagrebi i Rijeci nastupit će u punom sastavu i pokazati zašto je izvanserijski autor svjetskog kalibra. J.R. August u Peti kupe i Pogon Kulture dolazi ovjenčan još jednim Porinom, onim u kategoriji za Najbolji album alternativne glazbe za album “Still Waters”. Zagrebački koncert zakazan je za četvrtak, 19. listopada, dok će u Rijeci nastupiti u subotu, 28. listopada.

Nakon par zapaženih EP izdanja, godine 2019. objavio je svoj debitantski album “Dangerous Waters”, koji je naišao na nepodijeljeno oduševljenje kritike, kao i publike koja je album prihvatila do te mjere da je u tjednu nakon objave bio najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. 

“Dangerous Waters” je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine, dobitnik je i nagrade emisije Music Pub Zlatka Turkalja za album godine, a priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli glazbene nagrade Porin 2020. godine gdje je trijumfirao čak u tri kategorije, a bio je to i prvi put u povijesti da je album na engleskom jeziku osvojio nagradu za Album godine. Iste godine August je slavio i na Rock&Offu gdje je osvojio tri nagrada.

U narednoj 2021. godini osvojio je Porina za najbolji live album za album Live at Hrvatski glazbeni zavod, ali i onoga za najbolji videospot, za pjesmu “Dangerous Waters”. Iste godine osvojio je još dvije Rock&Off nagrade.

U travnju 2022. godine, J. R. August je objavio svoj 2. studijski album, “Still Waters”, koji je, kao i njegov prethodnik, naišao na oduševljenje kritike i publike te ga ponovo ovjenčao Porinom.

J. R. trenutno koncertira sa svojim deveteročlanim bendom, te priprema novi studijski album s kojeg će neke pjesme premijerno odsvirati u Zagrebu i Rijeci. Nemojte propustiti priliku poslušati posebno live iskustvo J.R. Augusta.

FOTO: Valerio Baranović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori