‘Ja sam ona koja nisam’: Nova premijera u ZKM-u koju ne želite propustiti

‘Ja sam ona koja nisam’: Nova premijera u ZKM-u koju ne želite propustiti

Pred ZKM-om i gledateljima je praizvedba teksta Mate Matišića, Ja sam ona koja nisam u režiji velikog Paola Magellija i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština. Prateći strukturu Matišićevog teksta predstava je konstruirana od tri jednočinke, naslovljene Hrvatska LolitaPorno film i Žena djevojčica, koje povezuju glavni ženski likovi.

Ipak, redatelj i dramaturginja odmiču se od realističnosti i naturalističnosti prvog plana teksta te poniru u unutarnje svjetove triju žena, onih koje su izudarane, ranjene i opet prelijepe, koje se razotkrivaju fizički i emotivno, neustrašene od tuđih pogleda, halapljivih i sažalnih, izrastajući na njima iznova u nova bića koja žive s druge strane brutalne stvarnosti.  

U predstavi glume: Anđela Ramljak, Lucija Šerbedžija, Urša Raukar, Maro Martinović, Milivoj Beader, Barbara Prpić, Doris Šarić Kukuljica, Hrvojka Begović, Filip Nola,  Frano Mašković, Ugo Korani,  Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Katarina Bistrović Darvaš   

Premijera: 22. listopada

Reprizne izvedbe: 23, 26. i 27. listopada

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori