fbpx

Jakša Jordes: Nikad nisam mislio da ću biti pjevač Daleke obale

Jakša Jordes: Nikad nisam mislio da ću biti pjevač Daleke obale

Pjesma “U reggaeu je spas” novi je singl Daleke obale koji donosi spas od koronavirusa, politike i svih loših vijesti kojima smo prepravljeni u 2020. godini. Nakon bombastične rock himne “Od tebe ća”, ovo je drugi singl benda otkako je pojačan novim frontmenom Jakšom Jordesom, s kojim smo imali priliku razgovarati.

Nakon fantastičnog uspjeha na dvadeset i trećem izdanju Večeri dalmatinske šansone održanom u kolovozu, prošli ste mjesec predstavili pjesmu “Od tebe ća”, koja je izazvala brojne reakcije – ipak – vratila se legendarna Daleka obala. Kako ste se osjećali netom nakon izbacivanja prvog novog singla? Jesu li se reakcije publike smirile?

Ja kao totalni fan Daleke obale sam totalno ushićen kao i većina fanova. Dugogodišnja želja nam se ispunila. Okupila se Daleka obala nakon 19 godina. Ja sam u biti najsretniji njihov fan jer sam postao pjevač ovog legendarnog benda. A, sa profesionalne strane vidim kako je to uistinu bend koji napokon dolazi na svoje i istinski volimo što radimo i sa srcem smo na starim i novim pjesmama. Veliko je bilo iznenađenje 2.nagrada na Šibenskoj šansoni sa pjesmom „ Od Tebe Ća“. To nam je bio vjetar u leđa i potvrda da sam se ipak dobro uklopio.

Vaš najnoviji singl nosi naziv “U reggaeu je spas”. Rekli ste kako pjesma savršeno ocrtava ludilo u kojem se nalazimo i nudi odmor od te manije. U kojem je trenutku pjesma nastala?

Pjesmu je napisao gitarist benda Jadran Vušković. Pjesma prikazuje ovo jadno i teško stanje na planeti, ali ipak ima nade i ljubavi. Ovo je u biti pjesma na kojoj sam se upoznao sa bendom i na njoj sam trebao svirati saksofon, a ispalo je da ga ne sviram već da pjevam pjesmu i postanem pjevač benda.

Razmišljate li o recepciji publike? Što mislite hoće li na isti način prihvatiti “U reggaeu je spas” kao što je prihvatila “Od tebe ća”?

Imali smo do sada 2 koncerta i publika nas je odlično prihvatila. „U Reggaeu Je Spas“ je pjesma totalno na tragu stare Daleke obale i mislim da će je publika odlično prihvatiti. Ima veliku težinu. Vjerujem u nju.

Osim u reggaeu, u čemu je još ležao Vaš spas tijekom svih ovih mjeseci globalne pandemije?

Ova pandemija me je vratila u garažu i kao muzičar sam puno radio na sebi, što ne bih mogao da sam bio po koncertima. Izgradio sam se u drugu osobu. To je dobra stvar, ipak je promjena na bolje, tako da svako zlo nije za zlo. Samo neka završi više.

Možete li navesti pet dobrih stvari koje je iznjedrila globalna pandemija?

Postao sam pjevač Daleke obale. Pandemija je pokazala tko smo mi u biti. Ne vjerujemo više svakakvim budalama. Naučila nas je da smo samo obični smrtnici. Zbližio sam se s majkom.

Jeste li ikada mislili da biste 2020. godine mogli biti frontman Daleke obale? Što je bio Vaš dječački san?

Nikad nisam mislio da ću biti pjevač Daleke obale. Moj dječački san je bio i još uvijek postoji da sviram i pjevam u popularnom vrhunskom bendu. To mi je opsesija cijeli život. Zato i jesam muzičar. Nikad ništa drugo nisam zamišljao.

Za spot nove pjesme bio je zadužen Danilo Caković. Možete li nam otkriti nekoliko anegdota sa snimanja koje će Vam ostati u pamćenju?

Danilo je moj dugogodišnji frend i drago mi je jer je postao vrhunski majstor video produkcije. Anegdote su bile od jutra do mraka, da sad ne nabrajam recimo da je kuriozitet to što smo svi bili skoncentrirani i radišni pa Danilo nije imao zašto šiziti na nas, tu smo ga zaskočili.

Gdje vidite novi postav Daleke obale kroz pet godina?

Mislim da će Daleka obala dugo svirati jer uz sve naše različitosti nekako smo se magično povezali. Divni su to ljudi.

Nekoliko brzopoteznih:

Posljednja pjesma na Vašoj playlisti:  U Reggeu Je Spas

Posljednji album koji ste poslušali:  The Obala-999

Mladi bend koji Vam prvi padne na pamet: Daleka obala

Posljednji koncert na koji ste otišli:  Tko bi se toga više sjetio!

Omiljena pjesma iz mladosti:  Valovi

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori