Jedan i jedini, Johann Sebastian Bach u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla

Jedan i jedini, Johann Sebastian Bach u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla

Nakon zatvaranja Hrvatskog glazbenog zavoda radi konstruktivne i statičke obnove Hrvatski barokni ansambl svoje mjesto za muziciranje pronašao je u kazalištu Kerempuh u kojem će u nedjelju, 12. prosinca održati posljednji koncert u svojoj 21. sezoni.

Hrvatski barokni ansambl već više od dva desetljeća brižljivo čuva i njeguje glazbu baroknog razdoblja i bliskih epoha, izvodeći je na originalnim glazbalima i replikama. HRBA okuplja glazbenike zaljubljenike u barokni zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala ta raskošna i dinamična glazba. Ansambl je utemeljila i vodi ga agilna, virtuozna violinistica Laura Vadjon, a zbog posebno zanimljivih, živih i angažiranih interpretacija, kritičari i publika svrstavaju ga u sam vrh hrvatske glazbene scene.

Završavamo 21. sezonu na najbolji mogući način – djelima jednog i jedinog Johanna Sebastiana Bacha! Neosporno najznačajniji skladatelj baroka, Bach je iza sebe ostavio preko tisuću djela, a bio je i ostao inspiracija skladateljima različitih žanrova, od klasike do rocka. Uvijek ga s posebnim žarom izvodima i klanjamo se njegovom geniju.

Laura Vadjon

Uz umjetničku ravnateljicu Lauru Vadjon na violini solisti koncerta su Ana Benić Šalinović, traverso flauta, Stjepan Nodilo, oboa d’amore, oboa, Anabela Barić, sopran i Pavao Mašić, čembalo. Koncert se izravno prenosi na 3. programu Hrvatskog radija, a može se pratiti i na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/user/CroBaroque.

Novu, 22. sezonu muziciranja HRBA otvara 30. siječnja 2022. koncertom „Magna Mater Austriae“ pod umjetničkim vodstvom Maura Colantonia i s djelima J. H. Schmelzera, J. J. Fuxa, G. A. Pandolfi Mealija, G. Valentinija i G. Torellija te uz nastup sopranistice Nikoline Hrkać.

Foto: HRBA

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori