Jedan od 15 najboljih papertoys umjetnika na svijetu Marko Zubak novi je gost emisije KolibriS

Jedan od 15 najboljih papertoys umjetnika na svijetu Marko Zubak novi je gost emisije KolibriS

U ovotjednoj emisiji KolibriS gostovao je hrvatski likovni umjetnik Marko Zubak, ujedno i jedini predstavnik papertoysa u Hrvatskoj, koji je čudnovati svijet igračaka od papira razvio u cjelovit i kompleksan umjetnički izričaj.

Marko Zubak diplomirao je umjetnost na Fakultetu lijepih umjetnosti u Barceloni 2006. godine. Njegove slike nalaze se u kolekciji Kazahstanskog nacionalnog muzeja u Nur-Sultanu. Sudjelovao je u interaktivnom live performansu  galerije Tate Modern u Londonu, a za svoju izložbu papertoysa “Blockhead:disoriented series” 2018. godine je osvojio ULUPUH-ovu nagradu za najbolju samostalnu izložbu.

Marko Zubak je jedan od 15 najboljih papertoys umjetnika u svijetu, a njegov rad uvršten je u razne knjige i časopise u Europi, SAD-u i Indoneziji

Što su papertoysi, što je kriptovaluta, a što blockchain? Sve to i puno drugih novih termina nedovoljno poznatog područja umjetničkog djelovanja u digitalnom svijetu možete otkriti u novoj emisiji KolibriS!

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori