Jedinstveni frankofonski bend iz Bihaća, Jall aux yeux, potpisao za Croatia Records i najavio novi album

Jedinstveni frankofonski bend iz Bihaća, Jall aux yeux, potpisao za Croatia Records i najavio novi album

Jall aux yeux (po naški žal-o-zje) dolaze iz Bihaća, a jedinstveni su po više toga; osim što dolaze iz Bosne i Hercegovine gdje stvaraju originalnu glazbu na francuskom jeziku, profil članova benda je različit, od profesora književnosti i jezika do profesionalnih glazbenika. Jedinstvo ih veže u tome što su povezani kreativnošću i ljubavlju prema glazbi. Postoje od početka 2016. godine, iza sebe imaju veliki broj koncerata i jedan studijski album Salutations du fond du monde, a upravo su potpisali ugovor za najveću regionalnu diskografsku kuću Croatia Records kojim najavljuju i drugi studijski album.

S albuma su već otkrili nekoliko singlova: Adieu feat. Saša Antić & MigrantsLa Sérénade feat. Nuška DraščekQui a tué (béni ou maudit)? i aktualnim Il était une fois koji je obrada pjesme koja čini soundtrack filma Dogodilo se na današnji dan (1987.) srpskog redatelja Miroslava Lekića sa Žarkom Lauševićem i Srđanom Todorovićem u naslovnim ulogama. U filmu je izvodi fiktivni bend Vikonti. Pjesma je snimana kod Nemdžada Alića (studio Amadeus), a za nju je rađen i videospot. Kameru je držao Džemal Ćatić Đema, dok je za montažu zaslužan Alen Ćatić Pigi. Spot je plesnim pokretima uljepšala bihaćka plesačica Adna Kujundžić.

Glazba, tekstovi i aranžmani izvorno su djelo članova grupe

Tekstovi se naslanjaju na djela francuskih književnih klasika, ali također govore o ljubavi, osobnim odnosima, socijalnim temama itd. Glazba je mješavina različitih utjecaja koje svaki pojedini član benda donosi iz vlastite glazbene pozadine, a uključuju: pop, rock, indie, folk, punk, dance, jazz… Sve to pruža ovom bendu jedinstvenu draž koja je u određenom trenutku retro, ali opet suvremena, melankolična, emotivna i vesela… Od sada su na streaming servisima dostupna zadnja četiri singla, dok će njihov prvi album Salutations du fond du monde uskoro također osvanuti na streamingu.

Nadamo se jednoj lijepoj i plodnoj suradnji s Croatia Recordsom, a i dalje ćemo raditi ono što najbolje znamo. Mi smo inače dosta proračunati, a s druge strane smo megalomani. Tako da smo gledali dva faktora kad smo krenuli raditi glazbu, da dođemo do što više publike, a da imamo manju konkurenciju. A engleski nam se nije smatrao baš probitačnim. Tako da smo proračunat bend.

Jure iz Jall aux yeuxa

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori