Jedinstveni glazbeno-likovni program za najmlađe u MSU

Jedinstveni glazbeno-likovni program za najmlađe u MSU

OMart, obrt za kreativne usluge, u suradnji s udrugom Umjetnost za malene organizira likovno-glazbene radionice za djecu od 5-9 godina. Program se održava na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

KIDS MUSIC&ART, glazbeno-likovne grupe od 5-9 godina u terminu održavanja srijedom od 17:30-19:00 sati!

Prvi stupanj programa održava se u periodu od 7.10. – 23.12.2020., a drugi stupanj (kao i novi upisi u prvi stupanj) u periodu od 13.1. – 31.3.2021.

Likovno-glazbene radionice pod vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture te Lucije Petrač, magistre muzike i Marte Bratković, magistre muzike.

Svako dijete od rođenja posjeduje kreativni potencijal! Aktivno sudjelovanje u umjetničkim aktivnostima, bilo likovnim ili glazbenim, pozitivno utječe na razvoj djetetove kreativnosti, ono osigurava djetetu slobodu izraza, spontanost i razigranu igru istraživanja, ono predstavlja jedan oblik komunikacije koji govori dublje i intenzivnije od bilo čega drugog – jer ono razotkriva osobnost i njegovo emocionalno stanje. Zato što umjetnost senzibilizira i oplemenjuje emocionalni razvoj, koji je u današnje vrijeme vrlo često zapostavljen, osmislili smo program Kids Music&Art da aktiviramo vizualne, slušne i taktilne sposobnosti djece.

Melita Omeragić, voditeljica programa, kiparica i waldorfska pedagoginja

Interdisciplinarni program KIDS MUSIC&ART namijenjen je djeci od 5-9 godina, a kombinira učenje instrumenta (blok flauta i violina), osnove solfeggia, slušaonu i glazbenu izvedbu uz likovni rad i likovno izražavanje! Uz to, program predviđa i upoznavanje polaznika s današnjim umjetnicima te djelima velikih majstora iz raznih grana umjetnosti, kao i terensku nastavu kroz posjete muzejima, koncertnim dvoranama i srodnim institucijama!

Glazba ima snažan utjecaj na odrastanje i sazrijevanje djece. Slušanjem i stvaranjem glazbe dijete uključuje sva svoja osjetila te ih tako bolje upoznaje. Svoj glazbeni doživljaj dijete ima potrebu izraziti na cjeloviti način, tako da uz ovaj spoj glazbe i likovnosti potičemo još i literarni, motorički i dramski izraz. Naše glazbene aktivnosti često temeljimo na raznim igrama za poticanje učenja i glazbeno-umjetničkog izričaja jer smatramo da je igra neiscrpan izvor djetetove kreativnosti. Na taj način, dijete cijeli proces doživljava spontano i istraživački što im pruža radost i zainteresiranost. Cilj je da se kod djece potakne mašta, razvije osobnost i potakne njihovo stvaralaštvo kako na instrumentu i kroz glazbene igre tako i u likovnom radu.

Lucija Petrač, voditeljica programa, magistra muzike

Završetak radionica obilježit će se izložbom radova i koncertom polaznika u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori