Jeff Tweedy i Monty Python inspirirali novi singl benda Kensington Lima, a najavljuju i novi koncert u Zagrebu

Jeff Tweedy i Monty Python inspirirali novi singl benda Kensington Lima, a najavljuju i novi koncert u Zagrebu

Kensington Lima nastavlja predstavljati novi autorski materijal te najavljivati novo studijsko izdanje! Iz glazbene radionice benda pred ljetne mjesece stiže nam ciničan, ali i ohrabrujući novi singl Cheer Up, Old Bugger, zajedno s pratećim videospotom.

Poruka je kako od lošeg uvijek može još i gore, zato se razvedri, stari jarče!” objašnjava Josip Radić, autor pjesme te otkriva i gdje je pronašao inspiraciju za novi singl: Ovo je jedna od onih pjesama koje obično nastanu nakon dobrog filma, serije ili knjige. U ovom slučaju, inspiraciju i zahvalnost dugujem Monty Python cirkusantima te autobiografiji frontmana Wilca, Jeffa Tweedyja, iz koje sam maznuo jednu rečenicu i ubacio je u pjesmu. Prvom prilikom odužit ću mu se litrom domaćeg maslinovog ulja, obećavam.

Kako je već istaknuto, tekst i glazbu potpisuje Josip Radić, a producent je Jere Šešelja. Na pjesmi gostuje i Davor Capković na električnoj gitari, a sve je snimljeno u zadarskom studiju TwentyTwenty.

Osim novog singla i videospota, skupina za naredni period najavljuje i koncertnu aktivnost; 17. lipnja nastupit će u zagrebačkoj Laubi u sklopu Nesvrstani Boutique Art događanja, dok će 21. lipnja nastupiti na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, u sklopu Let’s Rock 2 festivala!

Za Kensington Lima ovo je druga po redu nova pjesma u ovoj godini – ovome je prethodila “What Was That You Said”, objavljena u veljači. Od 2019. do danas bend je objavio ukupno šest singlova, kojim postepeno najavljuju drugi po redu studijski album, čija se objava očekuje ove jeseni.

Podsjećamo, Kensington Lima je pop/rock-americana bend, čiji je idejni začetnik i glavna kreativna snaga autor i glazbenik Josip Radić, koji stoji i iza glazbenog projekta Valentino Bošković. Osim njega, bend čine i Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas) i Jere Šešelja (bubnjevi). Krajem 2018. objavili su hvaljeni debitantski album May, s kojim su ostvarili i nominaciju za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji Novi izvođač godine.

Kao autor, Josip Radić je do sada ostvario i niz interesantnih suradnji s glazbenim imenima kao što su Neno Belan, Yaya, Lovorka Sršen, Cambi & TBF… Interesantno je i kako je upravo Neno Belan kreirao hrvatski prepjev njihove pjesme Summer’s Gone koja zatvara album prvijenac May – u njegovom izdanju, pjesma je dobila naziv Lito umire.

FOTO: Darko Marić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori