Još jednom najbolji film: Nagrada filmu F20 na festivalu na Malti

Još jednom najbolji film: Nagrada filmu F20 na festivalu na Malti

Dugometražni igrani film F20′osvojio je nagradu za ‘Najbolji triler’ na netom završenom 4. Malta međunarodnom filmskom festivalu koji se ove godine zbog pandemije održao online. U natjecateljskom programu festivala ukupno je sudjelovalo 20 dugometražnih igranih filmova, izabranih iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Australije.

U filmu ‘F20′ je riječ o mladoj djevojci Martini koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze, te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz poznate i iskusne glumce Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Dugometražni igrani film ‘F20′, nastao je u režiji Arsena Antona Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića.

Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić, dok su za oblikovanje zvuka zaslužni Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak i Tomislav Hleb. Scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Branka Tkalčec. Film je nastao u produkciji Filmosaurus Rex (Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić) i koprodukciji s GripFilmom, Interfilmom, CineCro i Embrio productions.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori