Jure Brkljača otpjevao pjesmu svom kvartu u voljenom gradu

Jure Brkljača otpjevao pjesmu svom kvartu u voljenom gradu

Kuda god pošli, kao da nikada i ne odlazimo s tog mjesta gdje smo odrasli, jer su tamo spone koje nas vežu neraskidive, a ponekad se pretvore i u pjesmu kao što je ‘Kampo Kaštelo’ Jure Brkljače. Energičan, poletnog duha, i Jure nosi čežnju za mjestom u kojem je odrastao. Zato je upravo ‘Kampo Kaštelo’ posvetio istoimenom kvartu.

Ovu pjesmu posvetio sam svom kvartu, neobičnog imena ‘Kampo Kaštelo’, ljudima i svemu onome što je vezano uz njega, jer je sve to dio mene. Poseban naglasak stavio sam na Mornaricu, igralište koje je obilježilo moje odrastanje, kao i cijelom gradu Zadru u kojem sam rođen. Kod nas se kaže, tko je prošao život na Mornarici, može reći da je živio u Zadru.

Jure Brkljača

Tako je Jure, na neki način, odao počast svome gradu i onima koji ga čine ‘njegovim’, te stavio pečat na najvažniji dio života provedenog u Zadru zbog kojeg je i on danas onaj koji jest, Jure Brkljača.

Cijela priča nastala je u tek nekoliko minuta

Pjesma ‘Kampo Kaštelo’ nastala je spontano. Šetajući zadarskim Murajem, razmišljao sam kako bih volio imati pjesmu posvećenu mom gradu. Prenio sam to Rusu s kojim sam već prije pričao o odrastanju u raznim kvartovima. I onda me on za par dana nazvao i pitao: ‘Kako se ono zove tvoj kvart?’. A petnaest minuta kasnije poslao mi je pjesmu ‘Kampo Kaštelo’.

Jure Brkljača

Ovo sve ne čudi, jer ga je sam autor pjesme Miroslav Rus itekako razumio, te mu nije bilo teško napisati pjesmu koja je za Juru od itekakvog značaja

‘Jedna lijepa, vesela i sjetna pjesma o kvartu u kome si odrastao. Sjetna jer nisi tamo, vesela zbog sjećanja koje te ispunjava radošću i željom da se jednom vratiš. Svi mi zapravo imamo neki svoj Kampo Kaštelo, zato mi i nije bilo teško razumjeti Juru i napisati mu pjesmu koja ga toliko raduje’.

Miroslav Rus

Kako bi cijela priča bila potpuna, urađen je i video spot, koji prati put nostalgičnog čovjeka, čiji su kadrovi također snimljeni u zadarskom kvartu Kampo Kaštelu, a sve to pod redateljskom palicom vrijedne ekipe Hit produkcije.

Vjerujemo da će se mnogi pronaći u ovoj glazbenoj priči i to na svoj, jedinstven način. Svatko će u njoj čuti ‘svoju’ pjesmu, svoj ‘Kampo Kaštelo’, o nepobitnoj istini koja u nama ostavlja neizbrisiv trag ognjišta iz kojeg smo protekli.

‘Meni mnogo znači upravo ta pjesma i rekao sam da nikad neću moći Miroslavu Rusu zahvaliti za sve što je napravio, za sve prekrasne pjesme koje mi je napisao – jer  baš svaka pjesma nosi priču o nekim trenucima koje sam proživio ili proživljavam – ali ‘Kampo Kaštelo’ mi je najjača’.

Jure Brkljača

Autor glazbe: Miroslav Rus
Autor teksta:  Miroslav Rus
Autor aranžmana: Zvonimir Domazet
Tonski snimatelj: Zvonimir Domazet/ Mihael Blum
Producent: Miroslav Rus

Video: Hit Produkcija
Foto: Hit Produkcija

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori