‘Kad ruke šute’ plesna predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno – istraživačkog teksta o partnerskim odnosima

‘Kad ruke šute’ plesna predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno – istraživačkog teksta o partnerskim odnosima

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima u glavi ideje kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati, kako bi se partneri trebali ponašati u određenoj situaciji. Te ideje skupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života, i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnom svijetu, dakle, realitet, zovemo vanjski svijet. A kako pomiriti ta dva svijeta, odnosno kako naći balans – često nije nimalo lako. Zašto? Zato što je postizanje tog balansa, a u konačnici i kvalitetnog partnerskog odnosa – proces!

Kad ruke šute plesna je predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno – istraživačkog teksta o partnerskim odnosima koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić. Plesač i plesačica, Domagoj Sertić i Sunčica Bandić, služeći se pokretom, gestama, mimikom i dodirom, prikazat će 4 razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav.

Kombinacijom različitih plesnih stilova poput lyrical, contemporary, jazz, modern, acrobatic, u koreografiji Ilone Cvitć Kanceljak, ispričat će (otplesati) što znači temeljna misao projekta I tako su gradili odnos do kraja života. Osim pokretom, priča je osnažena audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira (jaje-gusjenica-kukuljica-leptir), kao metaforički prikaz te istovjetan proces fazama razvoja partnerskih odnosa. Uz navedeno, projekt je poseban i zbog autorske glazbe koju je komponirala Silvija Grilec.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori