Kazalište sa srcem: Akcija za pomoć Petrinji

Kazalište sa srcem: Akcija za pomoć Petrinji

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u partnerstvu s Hrvatskom lutrijom uspjelo je spojiti 20 osoba iz javnog života, ljubitelje kazališta i novu predstavu Revizor, dramsku inačicu kultnog Gogoljevog romana, u inovativnoj akciji za pomoć Petrinji.

Kampanjom pod nazivom Kazalište sa srcem svi navedeni pokušat će skupiti novac za popravak bolničkih uređaja bolnice u Petrinji koja su nastradala u potresu.

Kako je danas objašnjeno na konferenciji za medije svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. Osoba koja u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu, te iznos uplati na poseban žiro račun, tu osobu će izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave Revizor u jednu od loža.

Kazalište je dužno uvijek imati zadaću preispitivanja vraćanja duga društvu, a ovakva akcija u svakom segmentu kako je postavljana vodi tome. Zaista mi je drago da smo i u ova teška vremena dali priliku za pomoći onima koji nas trebaju i danas i da omogućujemo zajedništvo jer pomoći mogu svi – kazala je intendantica Dubravka Vrgoč i izrazila zadovoljstvo što se akciji kao partner pridružila upravo Hrvatska lutrija.

Poznato je kako je kako je 1834. godine prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem koji je bio dobitak na lutriji. Danas, 187 godina kasnije s Lutrijom na ovaj način pomažemo da se potresom razrušeno područje ponovno sagradi uz pomoć svih ljubitelja kazališta, dodala je Vrgoč istaknuvši da je glavna poruka projekta kako ljudi u Petrinji ni danas, više od dva mjeseci od potresa, nisu zaboravljeni.

Sanjin Španović, direktor konzultantske tvrtke koja vodi ovaj projekt izjavio je da nakon razrade cijele ideje, obrativši se intendantici Dubravki Vrgoč, shvatio da kuca na otvorena vrata.

Njezina vizija kazališta za sve objedinjena je u ovom projektu. Posebno je bilo lijepo vidjeti spremnost svake od tih poznatih osoba da se pridruže projektu.

Sanjin Španović

Ana Jazić, voditeljica Službe za korporativne komunikacije i društveno odgovornog poslovanja Hrvatske Lutrije istaknula je zadovoljstvo što njihova tvrtka može sudjelovati u ovoj akciji.

Kazališnu scenu i Hrvatsku Lutriju povezuju neraskidive veze. Osim činjenice da je prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem od dobitka na lutriji, važno je naglasiti kako priređivanjem igara na sreću, između ostalih, Lutrija financira humanitarno djelovanje i kulturu. Upravo su ta dva područja spojena ovom akcijom.

Ana Jazić

Naglasila je kako će predstavu tu večer gledati i 30 zaposlenika Hrvatske Lutrije s područja Petrinje i okolice koji su doživjeli potres.

Nadamo se da će se im ovo biti večer opuštanja i zabave te prilika da barem na kratko zaborave na teške trenutke.

Ana Jazić

Jedna od osoba iz javnog života koja se također odazvala akciji je i glazbena diva Tereza Kesovija koja je priznala da je i sama volontirala u Petrinji nakon potresa.

Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Apeliram na ljude koji imaju, ali zaista imaju financijskih mogućnosti pomoći, da pomognu. Jer neopisiv je osjećaj i ogromno zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro.

Tereza Kesovija

Među poznatim koji su se odazvali akciji i za čije će se društvo u loži HNK licitirati jesu Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi.

FOTO: Mara Bratoš

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori