Kino razgovor: Neven Hitrec i Boris Jokić o dokumentarcu ‘Povuci-potegni’, obrazovanju i učenju

Kino razgovor:  Neven Hitrec i Boris Jokić o dokumentarcu ‘Povuci-potegni’, obrazovanju i učenju

Nagrađeni dokumentarni film «Povuci – potegni», koji je zagrebačku premijeru imao početkom mjeseca, ponovo možete pogledati u Kino Kinoteci, u ponedjeljak 16.11. u 19:00 sati nakon kojeg će uslijediti razgovor s redateljem Nevenom Hitrecom i Borisom Jokićem, našim poznatim pedagogom i sociologom s Instituta za društvena istraživanja. Hitrec i Jokić uvest će nas u svijet obrazovanja s obje strane – one formalne i strukturne te osobne i obiteljske.

Film «Povuci – potegni» prati jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program

Dječji radni stol postaje pozornica tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom ‘znanja’? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete? Novi dokumentarac Nevena Hitreca gledatelje stavlja duboko u obiteljska popodneva i vikende kada, umjesto da se obitelj druži i zabavlja – oni pokušavaju zajedno učiti – i roditelji i njihove dvije djevojčice.

“Zanimalo me kako loš hrvatski obrazovni sustav utječe na obitelj, kada se umorni roditelji nakon svog radnog vremena moraju suočiti s novim radnim vremenom, onim pedagoga i nastavnika svojoj djeci. Uvjet je bio i naći inteligentno i svojeglavo dijete koje pruža stalan otpor tim naporima svladavanja gomile, ponekad vrlo apsurdnog gradiva. Tražio se pravi predstavnik svoje generacije, kome su tablet i mobitel važniji od svega.”, kazao je redatelj filma Neven Hitrec.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film “Povuci-potegni” osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za projekciju filma “Povuci-potegni” i filmski razgovor mogu se nabaviti online ili na blagajni Kino Kinoteke. Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori