Kino Tuškanac: Online retrospektiva Ingmara Bergmana

Kino Tuškanac: Online retrospektiva Ingmara Bergmana

Kino Tuškanac donosi veliku online retrospektivu Ingmara Bergmana, najistaknutijeg švedskog redatelja i jedne od ključnih osobnosti svjetskog filma uopće.

Retrospektiva započinje u ponedjeljak, 18. 05. u 20 sati kada kino Tuškanac online prikazuje remek-djelo Persona (1966), jedan od najuspjelijih filmova Ingmara Bergmana i jedno od ključnih ostvarenja modernizma koje se redovito nalazi na listama najboljih i najvažnijih filmova svih vremena.

Film će biti raspoloživ putem linka i promo koda na web stranici kina te dostupan za besplatno gledanje 24 sata.

U nastavku najiscrpnije online retrospektive Ingmara Bergmana, autora koji je tretiranjem svojih brojnih tematskih preokupacija stekao ugled vrhunskog majstora psihološkog filma, kino Tuškanac donosi još 29 redateljskih ostvarenja te njegov prvi scenaristički rad u režiji Alfa Sjöberga.

Svaki dan na web stranici kina u 20h bit će postavljen link na novi redateljev film koji će biti dostupan za gledanje iduća 24h.

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove, a svaki film bit će najavljen na društvenim mrežama i web stranici kina. Ukupno 11 filmova bit će dostupno za besplatno gledanje uz promo kod, dok će preostalih 20 biti raspoloživo za gledanje uz naknadu od $2,99 (okvirne protuvrijednosti 20 kn) po filmu.

Detaljne informacije o programu te upute o korištenju dostupne su na web stranici kina Tuškanac.

Podsjećamo, kino Tuškanac jedino je kino u Hrvatskoj specijalizirano posvećeno prikazivanju isključivo kinotečnih sadržaja iz povijesti svjetske filmske baštine i suvremenog nerepertoarnog filma, kao i hrvatskog baštinskog filma, te je kao takvo profilirano kao matična ustanova u širenju i razvijanju filmske kulture i jedno od nezaobilaznih filmofilskih okupljališta i kulturnih središta grada. 

Također, kino Tuškanac specifično je i svojom prikazivačkom politikom, jer za razliku od drugih kolega kinoprikazivača – čiji se redovni repertoar uglavnom temelji na višestrukom prikazivanju filmova u domaćoj distribuciji za koje se ne plaćaju prava – kino Tuškanac za svaki film samostalno osigurava prikazivačka prava, prevodi filmove, izrađuje podnaslove i dobavlja kopije, te svaki film prikazuje svega jednom.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori