Knjigoljupci, pažnja! U Frakturi se uskoro održava promocija romana ‘Mama Medeya’

Knjigoljupci, pažnja! U Frakturi se uskoro održava  promocija romana ‘Mama Medeya’

Dana 27. listopada u 18 sati u Knjižari Fraktura održava se promocija romana Mama Medeya dramskog i opernog redatelja, koreografa, dramskog pisca, kostimografa i scenografa Damira Zlatara Freya

Osim autora, o knjizi će govoriti novinar Dražen Ilinčić, a razgovor će moderirati urednik Seid Serdarević. Ulomke iz romana čitat će glumac Armin Čatić i članice Dramskog studija Umag Luana Kličić i Caterina Vižintin.

O romanu

Skladatelj Lobel Kluiser nakon obiteljske tragedije odluči otići u San Francisco, grad koji prihvaća sve različite i drugačije, koji može sve ono što Zagreb i Hrvatska nisu bili u stanju, i to ne samo u ovom slučaju. Lobel, genijalan i darovit, u novoj sredini ostvaruje neslućene uspjehe te do kraja razvija svoj talent. No nad njegovim životom i radom vječno lebdi sjenka tragedije koju je preživio – smrt vlastite djece. Ubila ih je njegova supruga Srna nakon što je otkrila da joj je muž gay.

Ni ona ni sredina u kojoj su tada živjeli nisu mogli prihvatiti Lobelovo pravo ja. I dok sklada genijalnu simfoniju “Baranja” Lobel ne može pobjeći od sebe i svoje prošlosti. S njom će se u potpunosti suočiti tek kad posjeti Zagreb radi izvedbe svojeg oratorija “Hrvatska Medeya” kojim je ispisao posvetu vlastitoj izgubljenoj djeci. 

Mama Medeya govori o slobodi, o mogućnosti prihvaćanja drugih i drugačijih, ali i o otporu društva i stigmatiziranju pripadnika gay zajednice. Damir Zlatar Frey napisao je roman o umjetniku i njegovoj osobnoj tragediji, ali i o suočavanju društva sa samim sobom. Junaci Mame Medeye imaju, kao i junaci grčkih tragedija, unaprijed određenu sudbinu. Jedna je od sudbinskih zadaća Lobela Kluisera upravo u tome da mora promijeniti svijest zajednice i pokazati da je sloboda moguća. 

FOTO: Anto Magzan

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori