Koncert sastava Ady Seydi & Toumaranke orchestra večeras u kultnom Grof Melinu

Koncert sastava Ady Seydi & Toumaranke orchestra večeras u kultnom Grof Melinu

U kultnom Grof Melin baru u Kožarskoj uluici uz Tkalčićevu danas će se održati koncert sastava Ady Seydi & Toumaranke orchestra. Svirka počinje u 20 sati te se održava u ugodnoj i intimnoj atmosferi natkrivene terase.

Bend predvodi Abi Seydi, porijeklom iz Senegala, već sedam godina živi u Hrvatskoj i djeluje na glazbenoj sceni kao vokalista i perkusionista dok ne predaje afričke plesove. Prate ga već dosta afirmirani muzičari iz jazz i avangardnih krugova naše scene. To bi bili Luka Čapeta koji se je na sceni afirmirao kao izvanredni gitarist te je imao prilike snimati ploču s legendarnim Krunoslavom Levačićem, nedavno ušao u postavu Mary May isto uz basista Jakšu Perkovića, a i radio je na bezbroj drugih projekata. Nadalje Daniel Kadijević izvanredni bubnjar, a Jakša Perković na basu koji se polagano afirmira na kao nova, mlada snaga hrvatske glazbene scene, inače izbacuje autorske pjesme pod imenom Jack De Shaw, na albumima manje više sve instrumente snima on, alI prvenstveno se drži gitare i mikrofona.

Bend se oformio u Kulturnom Centru Mesnička iz ljubavi za sviranjem, ali i želje da se istražuju drugačiji glazbeni pravci u smjeru afrobeata i afričkog bluesa što nije najuobičajenije za našu scenu.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori