Koncertni spektakl ‘Pamtim samo sretne dane’ napunio Lisinski: Gabi Novak oduševila zagrebačku publiku

Koncertni spektakl ‘Pamtim samo sretne dane’ napunio Lisinski: Gabi Novak oduševila zagrebačku publiku

U sklopu Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, 25. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održao se koncert naziva Pamtim samo sretne dane. Najpoznatije hitove iz 80-ih godina nastale u Zagrebu kao što su Košulja plava, Fratello, Danas sam luda, Za dobra stara vremena, Pamtim samo sretne dane, Ljubavna, Sve što znaš o meni, za ovu su prigodu izveli Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle u pratnji Zagrebačke filharmonije. Aranžmane su za ovu posebnu prigodu uradili Josip Cvitanović, Olja Dešić i Ivan Popeskić.   

Sada se više nego ikada prisjećamo sretnijih dana. Ja sam bila sretna samim time što su mi Arsen i Kemal napisali tu pjesmu. Postala je ogroman hit, koji se nije prestao vrtiti ni dan danas. Ljudi na ulici mi još uvijek dobacuju ‘pamtim samo sretne dane’, pa je logično je da sam pristala sudjelovati u istoimenom projektu, rekla je Gabi Novak.

‘Lijepo je da je organizatorima pala na pamet ideja da se napravi ovakav koncert s pjesmama koji su bili veliki šlageri, a koje nas mogu na jednu večer vratiti u to vrijeme’, dodala je Gabi, koja je sinoć u prepunom Lisinskom zasluženo od publike dobila najveći aplauz.

Produkciju za ovaj mali ali veličanstveni presjek zagrebačke pop rock škole potpisuju Josip Cvitanović i Tomislav Kašljević.

‘Kada me Tomislav Kašljević nazvao s idejom da napravimo koncert posvećen pjesmama nastalim u Zagrebu, ali ne nužno pjesmama o Zagrebu, ideja mi se iz prve svidjela jer je Zagreb 80-ih bio centar pop  rock glazbe u tadašnjoj državi. Dobre i velike pjesme treba njegovati, izvoditi radi nas nostalgičnih, ali i radi mlađih naraštaja, kako bi i oni upoznali njihovu vrijednost’, rekao je Cvitanović uoči koncerta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori