Kornelija: 2021. me naučila da uvijek sve bude na kraju kako treba, bez obzira koliko je nekad teška situacija

Kornelija: 2021. me naučila da uvijek sve bude na kraju kako treba, bez obzira koliko je nekad teška situacija

Kornelijin božićni singl “Božić bijeli dolazi” već je po objavi ušao na visoko 8. mjesto HR Top 40 liste. Kako je mlada pjevačica Kornelija provela blagdane te što vam sprema u Novoj, 2022. godini saznajte u nastavku.

Nedavno si objavila svoju prvu božićnu pjesmu “Božić bijeli dolazi”. Možeš li nam reći nešto više o samoj pjesmi? Koliko dugo ste na njoj radili? Neke anegdote sa snimanja? 

Pjesmu “Božić bijeli dolazi” napisao je moj autorski tim Hit Factory – Miroslav i Ivan Zečić. Tokom godine smo spominjali kroz priču što i kako bismo mogli. Uvijek radimo plan nekoliko mjeseci unaprijed. Kroz tu priču smo spomenuli i božićnu pjesmu, ali je zatim otišlo u zaborav. Pri kraju godine Ivan me nazvao s nekoliko ideja za božićnu pjesmu, probali smo, ostali oduševljeni i tako se bacili na posao.

Po čemu ti je bio poseban ovaj Božić? 

Ovaj Božić mi je poseban po tome što imam svoju božićnu pjesmu koju sam oduvijek željela jer je to nešto što će me pratiti kroz cijeli život. Također sam oduševljena što je pjesma već četiri tjedna zaredom u top 10 na HR top listi, što čak i malo kojem “velikanu“ uspijeva.

Koje su tvoje božićne uspomene iz djetinjstva?

Kad me se pita za božićne uspomene iz djetinjstva nikada nisam mogla izdvojiti onu najdražu jer mi je svaki Božić do sada bio poseban na svoj način.

Nakon prvog tjedna emitiranja, “Božić bijeli dolazi” ušao je direktno na 8. mjesto službene nacionalne top liste HR TOP 40. Jesi li to očekivala od pjesme?

Iskreno, očekivala sam da će postići uspjeh. Sve pjesme do sada su bile po 5-6 tjedana na Top ljestvici otkad surađujem s Hit Factory. Jako puno radimo i trudimo se sa svakom pjesmom.

Ove je godine i tvoj singl “Ja sam takva kakva sam” ušao na visoko 21. mjesto službene nacionalne top liste HR Top 40. Time si postala najmlađi izvođač kome je to pošlo za rukom i to samo sa 15 godina. Koje su ti savjete dali stariji kolege?

Nisam baš neke savjete dobila od starijih kolega, dapače čak mislim da je kod većine bio stav “što ova mala sad hoće, tko je ona uopće“. Zato pogotovo guštamo kad vidimo koja “imena“ su na top ljestvici ispod mene ili ih uopće nema u HR top 40. Sve je to lagana motivacija da sa svakom novom pjesmom budemo još bolji i profesionalniji.

Kao desetogodišnjakinja si nastupala u Zvjezdicama, ali osim dobrih stvari, to je iskustvo sa sobom vuklo i neke loše. Rekla si kako te zbog toga društvo odbacilo? Kako si prevladala taj problem?

S obzirom na to da sam tada bila još dosta nezrela i osjetljiva, dosta me to sve povrijedilo jer su to ipak osobe s kojima sam provela jedan dio djetinjstva. Danas zato još više guštam u toj cijeloj priči. Dosta je pogledati gdje su te osobe danas, a gdje sam ja. Na društvenim mrežama se točno osjeti tko te stvarno podržava, tko glumi da te podržava, a pogotovo kome moj uspjeh “smeta“. Imamo svoj zacrtani cilj i plan, njega se držimo i težimo ga ostvariti i uopće se više ne zamaram ostalim stvarima. Odgojena sam tako da ne zabadam nos u tuđe stvari i probleme, a tuđim uspjesima se UVIJEK veselim jer moj moto je da se dobro dobrim vraća.

Kako se uopće suočiti s vršnjačkim odbacivanjem bilo koga tko je iole drugačiji od ostalih?

Najbolje sredstvo za suočit se sa tim problemima je da “imate svoje ja” i da vjerujete u sebe i ne odustajete od svojih snova i ciljeva jer bez obzira koliko vas to boljelo, uz veliki trud i rad, doći ćete do uspjeha kojeg ste zacrtali.

Susrećeš li se s nekim drugim oblicima vršnjačkog nasilja?

Srećom, ne susrećem se ni sa kakvim drugim oblicima vršnjačkog nasilja. Baš suprotno čak, imam nekoliko svojih prijatelja i prijateljica koji me podržavaju u svemu, a o roditeljima da i ne govorim!

Možeš li svoje vršnjake upozoriti na sve zamke društvenih mreža?

Društvene mreže koliko god mogu biti zabavne, naravno kriju i svoje mračne strane. Zbog cijele situacije oko nas se ne može bez njih. Ja osobno nisam previše na njima za što me često moj tim i ostali kritiziraju.

Kako kombiniraš svoje glazbene obveze i obveze u školi?

Kad nešto voliš, hoćeš i uistinu želiš, onda nije problem uskladit školu, praksu i glazbu. Kao i sve ostalo u životu.

Uz koje si glazbene zvijezde odrastala? Tko ti je bio uzor?

Što se tiče glazbe, stvarno sam svestrana. Neki od uzora su mi svakako Lady Gaga, Tina Turner, Ariana Grande, a od naših domaćih su mi dragi ZSA ZSA, Marko Kutlić i svi koji zrače nekom pozitivom bez previše “natezanja“ i “filmova“. Također jedva čekam i neki duet napraviti, ne pada mi trenutno nitko na pamet, ali vjerujem da će ponuda biti.

Jesu li roditelji svoj glazbeni ukus prenijeli na tebe?

Pa ja mislim da sam ipak ja na svoje roditelje prenijela glazbeni ukus, hahaha, i oni su jako svestrani i prilagodljivi.

Kada se zamišljaš u budućnosti, što vidiš pred sobom?

U budućnosti se svakako vidim u svijetu glazbe. Mislim da ne bismo inače ovoliko puno radili, trudili se i ulagali da se ne vidim i da ne guštam u ovome. Vrijeme će pokazati. Ali mislim da smo na jako dobrom putu, sporom, ali dobrom…

Planiraš li paralelno s glazbom graditi i neku drugu karijeru?

Volim šminkati i frizirati, uz pjevanje mi je to drugi talent i strast.

Imaš li novogodišnje želje?

Novogodišnja želja mi je da budem još bolja i uspješnija nego ove godine, a sve mi se čini po našim planovima i ciljevima da ću to i ostvariti. Dati ćemo sve od sebe!

Što te naučila 2021.?

2021. me naučila da bez obzira koliko je nekad teška situacija uvijek sve bude na kraju kako treba i da ne smijem odustajati. Kao što izreka kaže “nakon kiše, uvijek dođe sunce”.

Nekoliko brzopoteznih:

Posljednja pjesma na tvojoj playlisti: The Weeknd “Too late”.

Film koji svi trebaju pogledati: “Vicky and her mistery”.

Posljednja predstava na koju si otišla: Ne idem baš na predstave, ali zadnja na kojoj sam bila je bila u vrtiću.

Omiljeno mjesto u Zagrebu : Omiljena mjesta u Zagrebu su mi Gornji grad i centar. Split mi je ipak draži, haha.

FOTO: Mario Mehuljić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori